Izvor: Happytv.rs/Trpeza.alo.rs
02.11.2023 u 17:05
0

KREM BRULE: Poslastica sa vanilom koja popravlja raspoloženje

Napravite desert od vanile, žumanca i slatke pavlake. Ovaj penušavi slatkiš lako se sprema. Imamo recept za domaći krem brule.

Potrebno:

500 ml mlečne slatke pavlakeprstohvat soli
5 žumanaca
80 g šećera
1,5 kašičica arome vanile
2–3 kašike šećera

OPASNA PO ZDRAVLJE: Ova namirnica može vam dići pritisak ako je često jedete

Priprema:

Uključite rernu da se greje na 160 °stepeni. Pripremite pleh u koji ćete moći da smestite četiri vatrostalne činije. Stavite vodu u šerpu da se greje na šporetu do ključanja. U posudu sipajte žumanaca, dodajte im šećer, prstohvat soli i aromu vanile. Dobro izmešajte. U drugoj šerpici zagrejte slatku pavlaku skoro do ključanja. Vrelu slatku pavlaku sipajte u smesu sa žumancima, malo pomalo, uz mešanje nakon svakog dodavanja.

Važno je da pavlaku sipate u porcijama i da uvek mešate da se žumanca ne zgrušaju. Ovu smesu podelite u četiri vatrostalne posudice, a posudice rasporedite u pripremljeni pleh. Oko posudica pažljivo u pleh sipajte vrelu vodu. Sve zajedno pažljivo prenesite u zagrejanu rernu. Kuvajte (pecite) oko 35 minuta, dok ne primetite da se površina stegla. Ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi pa u frižideru hladite bar 4 sata. Neposredno pre služenja pospite sa malo šećera, pa taj šećer istopite. Ostavite nekoliko sekundi da se istopljeni šećer stvrdne.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter