Izvor: kurir.rs
08.11.2020 u 20:08
0

OJAČAJTE IMUNITET: Doktorka otkriva šta jede svakog dana

Internista endokrinolog prof. dr Vesna Srećković Dimitrijević otkrila je čime jača imunitet.

Osim što se trudi da smanji stres i ne puši, ona u ishrani ima puno fermentisanih namirnica, zdravog povrća i voća, a uzima i suplemente među kojima je i vitamin D.

„Antioksidativnu zaštitu i otpornost organizma povećavam uravnoteženom ishranom kao što je mediteranska, koja sadrži obilje voća, povrća i žitarica bogatih vitaminima A, C i E, kao i mineralima kao što su selen, cink, mangan i gvožđe,“ rekla je ona.

Kada su u pitanju suplementi, prof. dr Srećković Dimitrijević uzima i njih.

OVO MORATE ZNATI

DRŽAVA DAJE NOVČANU NADOKNADU DO 24.000 DINARA: Rok ističe u ponoć

DAČIĆ IZRIČIT: Srbija će poštovati Vašingtonski sporazum

VLADIKA STEFAN PORUČIO: Patrijarh Irinej se odlično oseća!

KORONA PRESEK U SRBIJI: Stanje je alarmantno!

VAŠINGTONSKI SPORAZUM! Sve se menja Bajdenovim dolaskom

„Uzimam suplement vitamina D i probiotike,“ rekla je ona.

„Gledam da se u mom jelovniku svakodnevno nađe po pola kilograma voća, povrća, riba što češće, razne salate i potaži,“ rekla je ona.

Sama pravi turšiju, zato što fermentisane namirnice jačaju imunitet.

„Već sam spremila mešanu salatu, kisele krastavčiće, domaći sok od paradajza, kao i kiseli kupus koji je baza za imunitet. Pijem dosta jogurta i kefira, a namirnice samo barim, dinstam na vodi, pečem u rerni ili pripremam na pari,“ rekla je doktorka i dodala da ne puši, ponekad popije čašu crnog vina i vodi računa da smanji stres.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter