Izvor: kurir
18.01.2024 u 13:31
0

PROGRAMERKA ZAMENILA TASTATURU SA ŠERPOM: Ostavila dobro plaćen posao i prešla u kuvare

Koliko puta ste hteli da počnete zdravije da se hranite? Koliko puta ste odlučili da pripremate na vreme obroke koje ćete nositi na posao ili fakultet i tako obezbediti kuvana i nutritivno bogata jela, umesto pekare ili fastfuda?

Koliko puta ste hteli da počnete zdravije da se hranite? Koliko puta ste odlučili da pripremate na vreme obroke koje ćete nositi na posao ili fakultet i tako obezbediti kuvana i nutritivno bogata jela, umesto pekare ili fastfuda?

Verovatno kao i mi svi – nebrojeno mnogo puta. Ali uvek fali malo motivacije, malo discipline, ali i malo više inspiracije. U tome upravo već duži period pokušava da nam pomogne Sanja Zelenović, lice koje stoji iza naloga food.journalista koji prati skoro 600.000 ljudi. Ona je otkrila kako je od full time programerke prešla u food blogerke, ali i kako da lakše prihvatmo i uvrstimo zdravije namirnice u svakodnevnicu.

A ko je Sanja Zelenović? Evo šta ona kaže.

– Pitanje na koje mi je uvek najteže dati odgovor. Ja sam neko ko ceo život ima puno različitih interesovanja, po struci programerka, a trenutno sam posvećena izgradnji platforme i zajednice sa fokusom na zdravu ishranu i trening kao i celokupno dobrostanje tela i uma.

Njen poslovni put i ulazak u blogerske vode zapravo nisu došli planski. Sticajem različitih okolnosti danas je jedna od najuticajnijih food influenserki u regionu.

 

 

 

PO TRADICIJI DANAS SE PRAVE PIHTIJE, A ZA BOGOJAVLJANJE JEDU: Ovaj recept će vam svi TRAŽITI jer su ukusnije nego inače

 

– Rekla bih da posao food blogerke za mene nije bila sasvim svesna odluka, koliko sticaj okolnosti. Nakon selidbe u Minhen sa sadašnjim partnerom, više sam se posvetila kuvanju iz čega se rodila moja velika ljubav ka serviranju, šarenim tanjirima i zdravoj ishrani. Kako su moja interesovanja ka kreiranju recepata rasla, donela sam odluku da kreiram zaseban profil na koji ću kačiti fotografije i recepte, koji će i meni i mojim prijateljima služiti kao neka digitalna knjiga recepata. Nisam ni sanjala da će profil steći toliku popularnost i da će nekoliko godina kasnije prevazići moj primarni posao, odnosno programiranje – kaže ona.

 

 

 

Najjednostavnije rečeno: nutritivno kvalitetna ishrana utiče i na fizičko i na psihičko zdravlje. Kada jedem zdravije, uvek imam više energije tokom dana, više snage ne treninzima, san bude kvalitetniji kao i celokupno bolje raspoloženje. Mislim da nema osobe koja se ne bi složila da zdrava ishrana utiče na baš sve aspekte i kvalitet života. A samim tim, nema ni boljeg motiva za prelazak na zdraviju ishranu – ističe Sanja.

Mada skoro svakodnevno objavljuje recepte, i ne krije da voli da ponavlja jela u kojima uživa, izdvojila je jedno koje posebno voli ona sama, ali i svi koji su ga probali.

– Za nekoga ko svaki dan smišlja nešto novo, ovo je jako teško pitanje. A ako bih nešto morala da izdvojim rekla bih Bounty overnight oats! Razlog je zato što se prelako pravi, sjajna je opcija za meal prep, a preukusno je i nema kome se nije dopalo!

Mada mnogi pobornici zdrave ishrane strogo zabranjuju i pomen četiri bela zla. Sanja ima poptuno drugačiji stav prema belom šećeru, brašnu.

– Mislim da ni jednu namirnicu ne treba demonizovati. Za mene su to, jednostavno rečeno, samo namirnice koje nisu nutritivno kvalitetne i zato nisu prisutne u mojoj svakodnevnoj ishrani. Ali ako se nađem u prilici ili mi se jede nešto što sadrži šećere ili belo brašno, poješću bez oklevanja i uživati u svakom zalogaju. To svakako nije često, i to baš zato što ništa sebi ne branim. Ono što se trudim jeste da u 80% slučajeva biram zdravije – podvlači ona.

Sanju smo pitali i kako da ostanemo dosledni i istrajni u uvođenju boljih namirnica, a ona nas je opet podsetila na ono što redovno ističe – zdrava hrana, ne znači da je i bezukusna.

– Da biste se zdravije hranili, neophodno je da takva ishrana postane deo vaše svakodnevice i navike. Osim toga važno je da to što jedete vama bude i ukusno. Kad se te dve stvari spoje, mislim da uopšte nije teško. Nikad ništa ne jedem samo zato što je zdravo, meni je zaista najvažnije da u tim obrocima i uživam, što se, nadam se i vidi kroz moj rad i recepte koje delim sa drugima – akcentuje ona.

Baš iz tog razloga, na Sanjinom proflu možemo videto realan prikaz zdrave ishrane.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by sanja zelenović👩🏼‍🍳 (@food.journalista)

A ono što nam svima najviše olakšalo ovaj proces je upravo jedan kuvar, kome se unapred radujemo.

– Nadam se da će ugledati svetlost dana uskoro i da će mnogima pomoći da se zdravije hrane. Knjiga na kojoj radim biće samo početak moje misije, a to je da što većem broju ljudi pomognem da prevaziđu ideju da je zdrava ishrana bezukusna i da se zaista za kratko vreme mogu napraviti sjajni i nutritivno kvalitetni obroci – dodaje Sanja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter