Izvor: HappyBSC
01.07.2020 u 21:25
0

RECEPTI NAŠIH BAKA: Knedle sa kajsijama, omiljena poslastica ranog leta!

Desert ili glavno jelo? Netko bi rekao prvo, neko drugo. Ali većina bi se verovatno obradovala da ih neko iznenadi knedlama sa kajsijama. Testo za ove knedle je od griza pa je priprema nešto jednostavnija i brža.

RECEPT NAJČUVANIJE TAJNE ORIJENTA: Kad probate KADAIF ostajete ovoj poslastici verni zauvek!

Sastojci

Knedle

500 ml mleka

250 g griza

2 kašike šećera

2 jaja

250 g oštrog brašna

prstohvat soli

½ praška za pecivo

12 kajsija

OTKRIVAMO TAJNU NAJBOLJE ĆEVABDŽINICE: ĆEVAPI KAO IZ SNOVA!

Posip od prezli

4 kašike maslaca

12 kašika prezli

ŠTA KUVAMO DANAS: Ništa, danas je na meniju kralj rakija – VIŠNJEVAC! A evo i recepta iz 19. veka!

Ostalo

kristal šećer, vanilin šećer i cimet za posipanje

KONAČNO KOLAČ PO NAŠOJ MERI: NE PEČE SE, gotov za DESET minuta!

Priprema

U mleko dodajte šećer i griz. Izmešajte smesu i kuvajte na laganoj vatri nekoliko minuta dok ne dobijete gustu masu.

Kuvani griz premestite u veću činiju i ostavite 10-15 minuta da se ohladi. Zatim dodajte prstohvat soli, jaja, oštro brašno i prašak za pecivo te rukama umesite testo.

Kajsije operite, posušite čistom kuhinjskom krpom i očistite od koštica. Ako su kajsije kisele u svaku dodajte ½ žličice šećera.

ŠNENOKLE NA STARINSKI NAČIN: SLUŽE SE HLADNE!

Uzimajte komade pripremljenog testa, oblikujte ih u disk i na svaki položite po jednu kajsiju. Kajsiju potpuno obložite testom. Ako vam se ruke lepe samo ih navlažite s malo vode.

Dok pripremate knedle, na vatru stavite veću šerpu s vodom i pustite da zavri. U vrelu vodu stavite nekoliko knedli, zavisno koliko stane u šerpu i kuvajte ih poklopljene 5 minuta. Voda mora biti skroz vrela tako da knedle brzo isplivaju na površinu.

Dok se knedle kuvaju, na laganoj vatri otopite maslac. Dodajte prezle i pržite ih do zlatno smeđe boje. Kuvane knedle izvadite van uz pomoć šuplje kutlače i uvaljajte ih u popržene prezle.

Knedle poslužite tople uz mešavinu šećera, vanilin šećera i cimeta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter