24°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: HappyBSC

OTKRIVAMO TAJNU NAJBOLJE ĆEVABDŽINICE: ĆEVAPI KAO IZ SNOVA!

Sigurno ste se uvek pitali kako su u ćevabdžinicama ćevapi tako ukusni i sočni.

Mi vam donosimo recept koji otkriva upravo tu tajnu!

Potrebno je:

500 g mlevenog mešanog mesa ( dobro usitnjenog)

1 glavica crnog luka (nije obavezno)

3 čena beloga luka

1 kašičica začina 

1 kašičica slatke crvene paprike

1 kašičica tucane ljute paprike 

2 kašike mlake vode

malo bibera 

na vrh noža sode bikarbone 

ulje 

 

Priprema

Crni luk sitno iseći koliko god je moguće, beli takođe pa dodati u meso, a zatim i sve začine. Dodati dve kašike mlake vode i malo ulja pa sve dobro rukom ili varjačom izjednačiti. 

Meso pokriti folijom pa staviti sat vremena da se hladi u frižideru.

Ohlađeno meso vaditi kašikom na kesu i oblikovati ćevape.

Pržiti u dubokom ulju da porumene sa obe strane.

Uz ćevape servirajte prilog po izboru.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar