Izvor: Kurir
25.04.2024 u 18:15
0

DRAMA NA SUĐENJU MITIĆU ZA UBISTVO RADOJKOVIĆA: Došao trudnoj ženi da donese namirnice, pa IZREŠETAN u sačekuši ispred kuće

Na današnjem ročištu Nišliji Darku Mitiću (35), optuženom za teško ubistvo Miloša Radojkovića (25) u niškom naselju Beverli Hils 20. novembra 2019. godine, odbrana i tužilaštvo su danas dali završne reči. Tužilaštvo je zatražilo 40 godina zatvora zbog teškog ubistva i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija. Izricanje presude je zakazano za 30. april ove godine.

Tužiteljka Irena Radojković je rekla da se, bez sumnje, na jednoj čauri koja je nađena na mestu ubistva nalazi Mitićev biološki materijal te da je to dokaz da se on ponovno proglasi krivim.

– Nesumnjivo je da su Mitić i Radojković bili u svađi. Supruga Radojkovića je dobijala pretnje „zapamtićete vi mene“, a prvo su jedan pa drugi odlazili kod zajedničkog poznanika A.K. da ih pomiri, a koji se nalazio na odsluženju zatvorske kazne. Smatramo da je motiv ubistva paljenje automobila za šta je osumnjičen Radojković. Mitićev automobil „mercedes“ je goreo na dan njegove svadbe i on je tražio odštetu od 20.000 evra. I svedok iz zatvorske jedinice je potvrdio da su se oni pomirili – objasnila je između ostalog Radojkovićeva.

Ona je kazala i da se izjave svedoka o Mitićevom kretanju, tog kobnog dana, ne poklapaju.

– On je tog dana izašao iz kuće bez telefona jer se navodno bojao da ga ne izgubi. Onda je ušao u jedan kafić i od šankera tražio telefon da se čuje sa suprugom. Malo je verovatno da nije nosio telefon da ga ne izgubi dok trči već da ne bi bio lociran – rekla je tužiteljka Radojković.

Advokat Radojkovićeve porodice Saša Knežević odobrio je svaku reč tužiteljke.

Milan Petrović, član advokatskog tima Darka Mitića, rekao je da njegov klijent nije imao motiv da ubije Radojkovića jer su bili prijatelji.

– Oni su bili prijatelji, udaljili su se kada su se oženili, ne stoji tvrdnja tužioca da su bili neprijatelji. Što se tiče DNK nađenog na čaurama, biološki tragovi ne mogu da budu osnovni dokaz već se moraju tumačiti u skladu sa ostalima. Mitić je nevin jer na njegovoj odeći nisu nađeni tragovi barutnih čestica iako je u Miloša ispaljeno 12 hitaca a negativna je bila i parafinska rukavica – kazao je Petrović.

Optuženi Darko Mitić je naveo da je nevin i zatražio je da bude pušten na slobodu.

– Tužilaštvo nije dokazalo moju krivicu jer nisam bio ni blizu mesta zločina. Da sam nevin dokazuje i to što nisam prihvatio predlog za sporazumno priznanje krivice kojim mi je nuđeno 12 pa 18 godina zatvora. Ne mogu da priznam ono što nisam uradio – tvrdio je Mitić.

Na njegove reči reagovala je tužiteljka Radivojević i kazala da nikakav sporazum Mitiću nije nuđen.

Mitićeva advokatica Zora Dobričanin Nikodinović je negirala navode tužilaštva i zatražila da njen klijent bude oslobođen i pušten iz pritvora. Na njene reči reagovao je otac žrtve koji je zbog burnog reagovanja udaljen iz sudnice.

Mitić je već jednom u Višem sudu u Nišu osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora zbog teškog ubistva Radojkovića, ali je Apelacioni sud ovaj predmet vratio na ponovno suđenje.

Mitić i Radojković su bili dobri prijatelji, porodično su se družili, a onda je Mitiću zapaljen „mercedes“ 28. juna 2019. godine za šta je optužen Radojković čiji je biološki materijal nađen na mestu paljevine.

Tog dana, kada je Radojković ubijen, došao je motorom da trudnoj nevenčanoj supruzi donese neke kese sa namirnicama. Kada je izašao iz kuće u garažu ubica ga je dočekao hicima iz pištolja i sasuo u njega ceo šaržer. Radojkovića su pogodila 10 metaka od kojih je koban bio onaj u grudi. Na licu mesta je nađeno 11 čaura od 12 ispaljenih metaka.

Mitić je na ranijim ročištima negirao ovo ubistvo, a prvi put je osuđen jer se na jednoj čauri našao njegov DNK. Njegova odbrana je tvrdila da je dokaz nevalidan jer je polimeru kojim je vršena analiza istekao rok.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter