Izvor: BSC Happy
31.01.2024 u 08:21
0

UKUSNI ZALOGAJI, SAVRŠENI ZA PROSLAVE: Snežne grudve koje se tope u ustima

Neobični kolači sa čokoladom, mančmelou kremom i kokosom oduševiće vaše ukućane i goste...

Sastojci:

Za tortu:

500 g mešavine čokolade za tortu

130 ml vode

40 ml biljnog ulja

3 velika jajeta

PRIPREMA SE BRZO I LAKO: Hrskavi kranč kolač je predivan

Za glazuru:

30 g šećera u prahu

60 g neslanog putera, omekšanog

3 kašike mleka

1 kašičica ekstrakta vanile

Za krem fil:

130 g mančmelou krema

60 g šećera

6 kašika neslanog putera, omekšanog

1 kašika slatke pavlake

Za preliv i dekoraciju:

250 g pahuljica kokosa

Priprema:

Za kolač snežna grudva prvo pripremite sastojke. Zagrejte rernu na 180 C. Podmažite i pobrašnite kalup za mafine i ostavite ga sa strane.

U velikoj posudi za mešanje pomešajte mešavinu čokolade za torte, vodu, ulje i jaja dok se ne navlaže. Izmiksirajte na srednjoj brzini 2 minuta.

Sipajte testo u pripremljenu tepsiju odnosno kalup za mafine. Pecite 30 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u centar ne izađe čista. Ohladite kolače u plehu na rešetki 15 minuta. Izvadite iz tiganja i potpuno ohladite pre punjenja i glazure.

Da biste napravili glazuru za kolač snežna grudva, pomešajte šećer u prahu, puter, mleko i vanilu u velikoj posudi i umutite dok smesa ne postane glatka i pahuljasta. Ostavite na stranu dok pripremate fil.

Za krem fil, pomešajte mančmelou krem, šećer u prahu, puter i slatku pavlaku u velikoj posudi i umutite mikserom dok se ne ujednači i dobro sjedini. Prebacite fil u vreću za šlag. U svakom kolaču napravite rupu i napunite ga filom.

Svaki mafin obložite ceo galzurom i dobro pospite kokosovim pahuljicama.

Uživajte!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter