Izvor: NAJŽENA
08.09.2023 u 12:32
3

ZBOG NJIH IZGLEDA FENOMENALNO: Šeron Stoun se uvek pridržava 5 navika u ishrani

Sa samo 43 godine, Šeron Stoun je doživela moždani udar koji je doveo njen život u opasnost. Uprkos izazovima, Šeron se potpuno oporavila i više nego ikad brine o svom zdravlju. Otkrijte pet navika u ishrani koje je Šeron Stoun usvojila da bi bila puna života.

1. Nemojte jesti prerađenu hranu

Svi znamo da prerađena hrana uopšte nije zdrava, ali ko ne pogreši s vremena na vreme? Šeron Stoun se drži dalje od prerađene hrane, koja sadrži mnogo dodatih sastojaka, višak šećera, masti i natrijum. Čak i ako su ukusne namirnice, kao što su čips, žitarice pune šećera ili brza hrana, one su lišene esencijalnih hranljivih materija i donose više štete nego koristi.

2. Ona voli povrće kuvano na pari

Povrće je puno vlakana i zdravih vitamina koji su potrebni našem telu, a Šeron Stoun to zna. Obožava povrće kuvano na pari i redovno ga služi uz losos, pileća prsa na žaru ili nemasne odreske. Štaviše, povrće ima nizak sadržaj kalorija i veliku zapreminu, tako da doprinosi postizanju stanja sitosti.

Konzumiranje povrća je neophodno kada želite da smršate, bilo da birate sirovo, kuvano, grilovano povrće ili ga jedete u raznim salatama. Ako se odlučite za salate, pazite na prelive, jer mogu imati šećera i previše kalorija. Odlučite se za što jednostavniji preliv od maslinovog ulja i balzamiko sirćeta.

KUVANI KUKURUZ PUN VITAMINA: Odličan za pravilno varenje i rad nervnog sistema

3. Na njenom meniju su uvek jaja

Jaja su važan izvor proteina, uključena su u ishranu Šeron Stoun, uz nemasno meso, ribu i sireve. Jaja sadrže esencijalne hranljive materije, kao što su vitamin D, vitamin B12, antioksidansi, lutein i folna kiselina. Takođe su neophodni za razvoj i optimalno funkcionisanje mozga.

4. Ne preskačite doručak

Bez obzira na to koliko je zauzeta, Šeron Stoun zna da je doručak najvažniji obrok u danu. Zdrav i uravnotežen doručak pomaže vam da izbegnete žvakanje između obroka, kontrolišete apetit i daje vam energiju za početak dana. Glumica obično jede svež doručak, koji se sastoji od salate od lubenice, feta sira, nane začinjene maslinovim uljem, solju i biberom.

5. Nemojte piti alkohol

Šeron Stoun je primetila značajnu razliku u fizičkoj formi i u svom blagostanju kada je prestala da pije alkohol. Alkohol ima znatan broj kalorija, a ipak vam ne obezbeđuje nikakve hranljive materije. Redovna konzumacija alkohola može dovesti do povećanja telesne težine, kao i telesne masti, posebno oko stomaka. Štaviše, alkohol dovodi do dehidracije i starenja kože.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “ZBOG NJIH IZGLEDA FENOMENALNO: Šeron Stoun se uvek pridržava 5 navika u ishrani”

  1. Skuvati jedno pet sest jaja na tvrdo i ostaviti ih u frižideru da se ima preko nedelje , kada dodje vreme za rucak ili užinu uvek je dobro napraviti salatu od paradajza, crvene paprike , krastavaca i crnog luka odozgo usitniti tvrdo kuvano jaje , posoliti i preliti sa malo maslinovog ulja, nema lepseg rucka , ako neko želi uz to nešto konkretnije može se staviti jedna manja tvrdja kriška razdrobljenog kozijeg ili kravljeg sira , a ako se želi još konkretnije onda se otvori i konzerva tunjevine, iscedi se ulje i stavi u ovu salatu .

    2
    0
    Odgovori
  2. Alkohol uz bakice nikako ne pristaje , mozda povremeno u izuzetnim situacijama po jedna casica ili casica nekog finog koktela…. ali posle cetrdesete ipak pokusati ne upotrebljavati alkohol cak ni pivo koje je po meni najgore moguce pice . Zasto posle cetrdesete , zato sto se u tim godinama pa na dalje desavaju krupne zivotne stvari ima pozitivnih ali ima i negativnih…. ljudi postaju sve osetljiviji , ranjiviji i bas usled tih negativnih a da bi se bajagi prevazišle i ako bi se cesce konzumirao alkohol lako i brzo se moze preci daleko bilo u ono najgore . Alkoholicar je onaj koji svakog dana popije po casicu nekog jakog pica , da se ne zavaravaju ljudi da nisu i da casica dnevno nije nista .
    Sad se setih , nekada u restoranu Fontana , znam jer sam tu cekala autobus za posao , postojao je poslužavnik na šanku gde su bile poredjane casice sa zestokim picem, svakog jutra su dolazili muskraci pre posla da gucnu po jednu a neko i dve pa na posao , paziti se da se i na poslu ne popije , donese onaj flasu da se nazdravi pa neko drugi , pa onaj pravio rakiju da se proba , pa rodila mi trešnja , pa rodila mi visnja i eto alkoholizma poslovnog . Sto dalje od alkohola i svega sto izaziva zavisnost .

    0
    0
    Odgovori
  3. Sedenje ispred kompjutera moze dovesti do nakupljanja masti u stomacnoj regiji , a yašto , pa zato što se ne diše pravilno , čim ne dišeš pravilno eto masti gde ne treba .
    Dokazano je da dal se beše zove slip apneja takodje dovodi do metabolickog sindroma i nakupljanja viscelarnih masti u stomacnoj regiji

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter