Izvor: City magazine
26.09.2023 u 19:41
0

NAUČNICI SU POKUŠALI DA PRONAĐU IDEALAN TAJMING: U kojim godinama je idealno vreme za stupanje u brak?

Sklapanje braka je veliki životni korak, a čini se da je tajming istog jedna od najvećih briga većine ljudi. Sigurno ste nekada susreli pojedince koji traže partnera samo zato što misle da im sat otkucava…

Stručnjaci smatraju da je idealno vreme u životu da se skrasite trenutak u kojem ste već završili svoje obrazovanje i započeli karijeru.

Radeći zajedno na pronalaženju najboljeg doba za stupanje u brak, jedan novinar i naučnik došli su do pravila ’37 posto’. Prema njihovom algoritmu, idealno vreme za stupanje u brak je sa 26 godina.

Ovo saznanje potiče iz knjige „Algorithms to Live By: The Computer Science of Human Decisions“, koju su napisali novinar Brajan Kristijan i kognitivni naučnik Tom Grifits. Prema navodima iz knjige, većina ljudi donosi najbolje odluke nakon uzimanja u obzir ’37 posto opcija’. Autori knjige se koriste primerom provere kandidata za posao i tvrde da bi nakon uzimanja u obzir 37 posto onih koji su se prijavili, imalo smisla izabrati kandidata koji je kvalifikovan bez dalje potrage.

Drugi dan menstruacije nekim ženama predstavlja pravi pakao: Evo zašto je to tako

Mnogi stručnjaci se slažu da su kasne dvadesete najbolje vreme za venčanje. Psiholog Vajat Fišer kaže da je ovo vreme u životu toliko idealno da se skrasite zato što je to trenutak u kojem ste već završili svoje obrazovanje i započeli karijeru.

Socijalna radnica Kelsi Torgerson kaže da je važno barem pričekati da se ljudski mozak u potpunosti razvije kako bi se pronašao životni partner, a to se ne događa do 25. godine.

„Verujem da je najbolje pričekati do tada. Takođe je važno iskusiti probleme s partnerom i videti kako se zajedno nosite s njima, pa ako, na primer, imate ljubav iz srednje škole, trebalo bi da vidite kako izgleda vaša veza dok ste na fakultetu, kada ne živite zajedno, kada jedno ili oboje ima posao itd. Važno je znati da li posedujete volju i pravi metod za rešavanje sukoba kako bi bili sigurni da će vaš potencijalni brak biti srećan“, objašnjava Kelsi.

Vina Kalins, terapeutkinja za partnerske odnose, misli da je magični broj zapravo 28.

A za muškarce, Kalins misli da je magični broj 32.

„Čekanje do 32. godine daje muškarcima priliku da pronađu idealnu karijeru za sebe i ostvare napredak u njoj pre nego što stupe u brak. Takođe im daje priliku da se društveno i emocionalno razviju kroz samostalan život i zabavljanje. Do 32. mnogi muškarci su već iskusili dosta veza da bi mogli doneti informisanu odluku o ulasku u bračne vode. Oni takođe imaju trezveniju perspektivu o rađanju dece i njihovoj ulozi u roditeljstvu. To pogoduje celokupnom zdravlju veze“, pojašnjava terapeutkinja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter