Izvor:
28.11.2016 u 04:17
0

OPREZ! Zbog ovih PROBLEMA propadaju i najstabilniji brakovi i veze!

Mnogi žude za intimnim vezama, a onda pronađu svoju drugu polovinu i shvate da održavanje zajednice nije ni malo lako. Oko 40% prvih brakova ne uspeju, dok svaki sledeći brak ima još veće šanse da se završi razvodom. Razloga je mnogo, ali ovo je 6 na ključnih na kojim mnogi padaju.

Razmišljajte na vreme, ne dozvolite da propadne nešto u šta ste toliko ulagali, bilo da je reč o braku ili ljubavnoj vezi.

Ovih 6 tačaka dobro zapamtite!

Problem sa poverenjem

Poverenje je apsolutno neophodan element koji svaku vezu održava snažnom. Istovremeno, ono je i jedna od najtećih stvari koju treba zaraditi i održati. Problemi sa poverenjem kreću se na skali od finansijskih izbora do emocionalne pouzdanosti.

Nevernost i ljubomora

Dok se poverenje može “razgraditi” u mnogim aspektima veze, sumnja u neverstvo ili samo neverstvo mogu biti dve stvari koje je najteže prevazići. Čak iako odlučite da ostanete zajedno, pokušavanje da se obnovi ono što ste imali je veoma teško i emocionalno iscrpljujuće iskustvo.

Teškoće u komunikaciji

Sa ovim se suočava veliki broj parova, često tvrdeći da pričaju različitim jezicima. Neuspešna komunikacija može dovesti do toga da par, koji je jednom bio blizak, počne da se ponaša kao da se ne poznaje i da živi poput cimera umesto ravnopravnih partnera koji se vole. Nedostatak komunikacije može dovesti do nepoštovanja ili tendencije da se svaki smisleni razgovor pretvori u sarkazam i omalovažavanje.

Problemi sa kompatibilnošću

Suprotnosti se mogu privlačiti ali je izuzetno teško održavati vezu u kojoj one preovladavaju. Ako se radikalno razlikujete jedno od drugog, poštovanje i kompromis su od presudnog značaja. Vremenom, samo parovi koji su tvrdoglavo posvećeni svojoj vezu mogu preovladavati probleme sa kompatibilnošću.

Nasilničko ponašanje

Nesposobnost ili nespremnost da se poštuje partnerovo mišljenje, uverenja i osećanja mogu, bukvalno, uništiti poverenje i intimnost svake veze. Nasilničko ponašenje skoro pa uvek ima tendeciju da “završi” zlostavljanjem (fizičkim ili psihičkim) i, ako se ikada se suočite s njim, znajte da je najbolja i najpametnija stvar koju možete uraditi da izađete iz takvih veza!

Lepotaizdravlje.com
Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter