Izvor: glossy.espreso.co.rs
25.02.2023 u 11:59
0

Ove polno prenosive bolesti možete dobiti i BEZ ODNOSA: Mogu da budu vrlo opasne, a evo kada treba da se testirate

Koje polne bolesti i na koji način mogu da se prenesu i bez same penetracije?

Kada govorimo o intimnim odnosima, obično se misli na sam čin penetracije iako postoji mnogo oblika seksualnog ponašanja. Uzajamna masturbacija, kunilingus i anilingus samo su neke od nepenetrativnih tehnika za pružanje i postizanje zadovoljstva među čaršavima.

Međutim, ono što se ponekad smetne s uma jeste da su ovo, takođe, vidovi rizičnog ponašanja i da je moguće i na taj način preneti polno prenosivu infekciju.

Kako se polno prenosive bolesti prenose bez odnosa?

Infektivne čestice koje prenose oboljenja ne žive samo skrivajući se u usnoj duplji, vagini ili anusu već mogu da se nalaze na bilo kom mestu na koži ili sluzokoži, kao i u telesnim tečnostima, objavšnjava za medicinsku platformu Healthline dr Felis Gerš, ginekološkinja-akušerka iz Integrativne medicinske grupe u Ervajnu i autorka knjige „Sindrom policističnih jajnika SOS: Ginekološkalinija života za prirodno vraćanje ritma, hormona i sreće“.

UZBUDILA SE OD DODIRIVANJA I POČELA POLAKO DA UZDIŠE… Pomerila je gaćice u stranu i rekla mi da je zadovoljim

Kako ona ističe, iz tog razloga se „određene polno prenosive bolesti mogu proširiti kad god postoji kontakt kožom o kožu ili kada se šire telesne tečnost“. Naravno, ne prenosi se svaka infekcija svakim kontaktom i svakom telesnom tečnošću, dodajte Healthline.

Koji segmenti kože i koje telesne tečnosti mogu da prenesu zarazu zavisi od same bolesti, kao i lokacije ovih mikroorganizama ili toga da li su oni na nivou čitavog tela.

Kako sve mogu da se prenesu polne bolesti?

Kako navodi dr Gerš, do širenja bolesti može doći preko bilo kojih aktivnosti koje uključuju:

  • usta, usne ili pljuvačku
  • krv ili majčino mleko
  • vaginalnu tečnost, preejakulat, semenu tečnost ili analni sekret
  • unutrašnji analni kanal, analni otvor ili perineum
  • vaginalni kanal, vulvu, penis ili testise

To, kako dodaje ovaj medicinski portal, znači da se u teoriji može preneti infekcija nakon ljubljenja, oralne stimulacije bradavica, snošaja, oralnog i analnog odnosa, masturbacije itd.

„NJENE GAĆICE SU ME LOŽILE…“: Halapljivo ga je uzimala u usta i lizala celog – SVASTIKA me je odradila za medalju
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter