Izvor: Happy BSC
23.10.2021 u 21:39
0

Bubuljice na leđima nestaće na ovaj način!

Redovno ti se pojavljuju bubuljice na leđima i želiš da one konačno nestanu? Saznaj kako možeš da ih ukloniš i da tvoja leđa konačno budu glatka i nežna.

Hormonske promene

U pubertetu se stvaraju prve velike bubuljice. Manje se pojavljuju na leđima ali ipak može da se desi. Hormoni utiču na promene u organizmu i to dovodi do stvaranja bubuljica. Hormonske promene se dešavaju tokom menstruacionog ciklusa, tokom trudnoće, pa čak i u menopauzi.

PROČITAJTE JOŠ:ŠTA BOJA PODOČNJAKA GOVORI O VAŠEM ZDRAVLJU

Masna koža i bubuljce od znoja

Ukoliko se tvoja koža prirodno više masti, to znači da imaš masan tip kože. Koža postaje masna zato što se lojne žlezde iz dermisa čuče prekomernu količinu sebuma. U tom slučaju posledica mogu biti zapušene pore, iz kojih nastaju bubuljice na leđima. Potrebno je da negu prilagodiš tipu kože i da vodiš računa o materijalu garderobe koja je u dodiru sa tvojom kožom.

Problem sa bubuljicama na leđia imaju i osobe sklone češćem ili prekomernom znojenju. Razlog za znojenje može biti masna koža i pojačanio lučenje masnoće iz lojnih žlezda, loša higijena, iritacija kože zbog infekcija, alergija…

Garderoba i bubuljice na leđima zimi!

Na ledjima se bubuljice često pojavljuju tokom zimkih meseci upravo zbog toga što nosimo toplu garderobu, ponekad i po više slojeva… jedan preko drugog.

Koža je stalno pokrivena, ne može da diše pa joj je potrebna pravilna nega kože zimi.

Jesen i zima su hladniji meseci i garderoba se prilagođava prikladnim godišnjim dobima, pa koža trpi neke promene.

Telo se više zagreva i postiže veću telesnu tempraturu, pa se zbog toga znojimo više nego inače. Znojenjem koža prirodno oslobađa višak toplote iz organizma, sve štetne materije i nakupljene toksine, koji posle ostaju na njenoj površini pa stvaraju bubuljice na leđima.

Bubuljice od stresa

Ako si stalno pod nekim pritiskom i stresom, znaj da to stvara bubuljice. Ne znam da li znaš, ali hormoni testosteron i dihidrotestosteron (DHT) su zapravo hormoni bubuljica. Ukoliko su oni povećani povećava se povećava se količina sebuma (masti na koži) koju ove lojne žlezde proizvode.

Hrana kao uzrok bubuljica

Ako jedeš masnu i začinjenu hranu, bubuljice na leđima su neizbežne. Zimski period je vreme slava i tada se više sprema masna i začinjena hrana.

Još jedan savet za kraj – ne diraj bubuljice prstima, noktima, ne cedi ih če se tako inficirati i proširiti. Ako želiš da tvoja leđa reko leta izgledaju lepoi i da se ne stidiš, vodi računa o svom izgledu i pravilno neguk svoje telo.

Ako znaš nekoga kome će ovi saveti biti korisni bilo bi mi drago da ovaj tekst podeliš.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter