Izvor: BSC Happy
18.09.2023 u 18:24
0

NE RADITE OVO SKRAĆUJE ŽIVOT: Šest navika koje dokazano skraćuju životni vek ljudi

Štetne navike koje svako od nas ima, bar neku od njih.

Na listu nezdravih navika za koje je dokazano da povećavaju rizik od prerane smrti, treba dodati i sedeći način života, kao i nedovoljno kvalitetan san, zaključili su istraživači sa Univerziteta u Sidneju. Kako prenosi „Huffington post“, istraživanje sprovedeno na ovu temu pokazalo je da određene životne navike bukvalno skraćuju život.

IMA VIŠE VITAMINA C OD PAPRIKE I BOROVNICE: Ova VOĆKA obnavlja krv i reguliše krvnu sliku

Pored sedenja i lošeg sna, ostale navike koje doprinose kraćem životnom veku su pušenje, prekomerna konzumacija alkoholnih pića, nezdrava ishrana i nedovoljno kretanje, odnosno fizička neaktivnost.

Istraživači su šest godina proučavali 230.000 odraslih starijih od 45 godina i zaključili da su oni koji su pokazivali rizično ponašanje, kao što su pušenje, konzumiranje alkohola, fizička neaktivnost, nepravilna ishrana, dugo sedenje i nedovoljno spavanje, imali veći rizik od rane smrti od onih čiji životi nisu uključivali ništa od navedenog, prenos

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter