Izvor: lepolice.com
16.11.2023 u 15:50
0

OVAKO SE NEGUJE KOŽA ZIMI: Obavezno ispoštujte

Nega lica u toku zime i važna pravila koja morate znati!

Nega lica u toku zime nije teška, ali ima pravila. Primenite par jednostavnih trikova i uvedete ih kao dnevnu rutinu. Nežna, elastična i meka koža lica postaće svakodnevnica, bez obzira na vremenske prilike !

 

Koža je u toku zime izložena spoljašnjim uticajima, hladnoći i vetru. Zahvaljujući višeslojnom oblačenju štitimo kožu ruku, vrata i generalno tela od sušenja i iritacije.

Šta se dešava sa kožom lica?

Ona je izložena vremenskim uticajima, prljavštini, bakterijama.

Ipak, to nije dovoljno. Zato treba na vreme krenuti sa pravilnom negom i pripremiti kožu za zimu.

„DIŽE IZ MRTVIH“: Napitak od tri sastojka jak kao kafa

Nega lica u zimskom periodu

 

Naša koža je dobro pripremljena za sve vremenske uslove, deblja je u predelu butina, stomaka i ruku. Koža lica je tanja i samim tim njen imunitet nije dovoljno razvijen. Lako je mogu ‘’slomiti’’ spoljašnji uticaji poput vetra i hladnoće.

Taman kada se utoplimo, legnemo u krevet, shvatimo koliko smo obaveza imali i kako smo zaslužili odmor koža počinje da nas svrbi i pecka. Na žalost ovo nije samo uticaj lošeg vremena. U toku dana dotaknemo mali milion stvari a zatim popravimo šminku, frizuru, dodirnemo vrat jer smo nervozni ovime svi bakcili preneti su na kožu lica. Kako bi ih uklonili i dopustili koži da diše neophodna je pravilna nega lica u toku zime.

Osnovna funkcija kože jeste čuvanje vode u telu. Ne smemo biti dehidrirani. Koža takođe zahvaljujući lojnim žlezdama luči određenu količinu sebuma. Masnoće nas štite od spoljašnjih uticaja i održavaju elastičnost kože lica. Usled vetra i hladnoće koža se suši pa se luči manje sebuma. Zbog toga dolazi do crvenila, peckanja i svraba kože lica. Najvažnije je suzdržati se kada dođe do ovakvog problema jer svako češanje može stvariti rane koje teško zaceljuju.

Svako crvenilo treba sanirati pravilnom negom. Ukoliko se ne povlači kroz desetak dana obavezno se javite dermatologu. Prepisaće vam kremu koja će kroz par dana sanirati upalu.

Taman kada pomislimo da je rešenje na dohvat ruke i kažemo sebi ‘’Preduzeću radikalne mere i ostati kod kuće’’ shvatimo da ni to nije pravi stvar.Bez obzira na to što nismo izloženi vetru u toku zime vazduh u kući je znatno suvlji. Grejanje je zaslužno za dodatno isušivanje vazduha koje utiče na našu kožu

Kako bi osvežili vazduh u kući ili kancelariji sipamo vodu u manju posudu i ostavimo na radijatoru. Vremenom je ova metoda postala deo svakodnevnice. Isušen vazduh pospešiće perutanje kože i znatno ubrzati nastanak bora,  zato ne oklevajte.

Važno je ne paničiti! Pravilnom negom možete sprečiti gore pomenute probleme.

Pravilna nega lica u toku zime

 

Naši isprobani saveti neće vam oduzeti previše vremena. Izdvojte desetak minuta više za sebe i vaša koža će biti nežna na dodir.

Hidratacija kože tokom zime

 

Dehidratacija tela nije trajan problem, možete se osećati malaksalo i posle par čaša vode biće vam bolje. Međutim, voda ne dospeva tako lako do kože pa joj je potrebna  dodatna hidratacija.

Nema potrebe opterećivati se time. Kožu možete nahraniti prirodnim kremama. Masnoće iz krema napraviće zaštitnu barijeru na našoj koži i sprečiće isušivanje. Birajte prirodne kreme koje neće izazvati kontraindikacije.

U toku zime važno je da krema koju nanosite na lice bude blaga, smiri crvenilo i iritaciju. Ukoliko osetite peckanje nakon nanošenja kreme zamenite je što pre. Verovatno ne odgovara vašem tipu kože i neće se baš proslaviti.

Pročitajte deklaraciju i budite sigurni da hidrantna krema sadrži hijaluronsku kiselinu. Hijaluroska kiselina porodire do dubljih slojeva kože i pospešuje regeneraciju.

Osim  nje možete birati i mlečnu kiselinu. Aha kiseline dobro se bore sa iritacijama. Nakon nedelju do dve korisšćenja videćete značajne promene.

Ekstrakti biljaka nahraniće ćelije kože  i učiniti kremu mirišljavom. Ipak, hidratantna krema vam neće pomoći ukoliko kožu lica isušujete vrelom vodom.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter