Izvor: Alo
23.04.2024 u 21:52
0

KAŽU DA JE KOŽA OGLEDALO ZDRAVLJA: Evo kod kojih osoba se to najviše primeti!

Koža je često ogledalo zdravlja, posebno kod određenih i ponavljajućih problema.

Koža je često ogledalo zdravlja, osobito kod određenih i ponavljajućih problema. Njihov je najčešći uzrok nezdrava ishrana, kao i loša tolerancija organizma te reakcija ne neke namirnice.

Doktorka Nigma Taib predstavila je infografiku koja otkriva posledice u obliku četiri tipa lica – onog osetljivog na vino, odnosno alkohol, šećer, gluten i mlečne proizvode.

1. Vinsko lice

Tipični simptomi su naglašene bore između obrva, crvenilo oko očiju, spušteni kapci, proširene pore, dehidrirana koža sa isperutanim delovima duž obraza, crvenkasti obrazi i nos kao i duboko usečene linije ispod nosa prema usnama. Uzročnik je preterano konzumiranje alkohola. On dehidrira kožu što pogoršava izgled bora, a šećer u alkoholu uništava kolagen u koži.

2. Glutensko lice

Tipični simptomi su natečeni i crveni obrazi, akne koje se pojavljuju uz rub vilice kao i pigmentacijske mrlje oko brade. Pretpostavlja se da je oko 15 posto ljudi osetljivo na gluten, a najčešća je posledica „natečeno lice“ koje nastaje kao posledica upale, koju telo proizvodi u reakciji na gluten. Često stanje je rosacea – pojačano crvenilo te koža kao prozirna sa izraženim kapilarama.

ZAŠTO LICE OTIČE: Od infekcije i upale do problema sa štitnom žlezdom

3. Mlečno lice

Tipični simptomi su natečeni kapci kao i područje ispod očiju sa izraženim tamnim podočnjacima. Često se javljaju i sitne bele bubuljice po licu, osobito na području brade. To sve mogu biti znakovi da organizam ne toleriše laktozu zbog gubitka određenih enzima.

Neki od uzroka mogu biti i hormoni koji se danas često nalaze u mleku i mlečnim proizvodima poput jogurta i sira.

4. Šećerno lice

Kod lica pojedinca osetljivog na šećer, najčešći simptomi su bore i linije na čelu, natečenost područja ispod očiju kao i osećaj suve, stanjene kože. Česti su bolne, potkožne bubuljice koje se mogu javiti na bilo kojem području lica.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter