Izvor: merie clarre
17.12.2023 u 09:37
0

ŽENE VEĆ UVELIKO UPOTREBLJAVAJU OVAJ METOD ZA BRISANJE BORA: Ne propustite ovo! (VIDEO)

Svaka dama mašta o savršenom tenu...

Ako preferirate prirodan izgled i ne želite da bacate novac na kojekakve preparate i kreme, prirodna maska za lice  od lanenog semena vam može pomoći da kožu učinite blistavom, zategnutom i čistom.

Naime, poznata tiktokerka Viktorija Benitez tvrdi da je maska za lice od semena lana prirodna zamena za botoks.

DA LI SU DEVOJKE BAŠ NORMALNE: Šminkanje pre tuširanja je novi hit, ovaj bizaran trend osvojio devojke

– Maska za lice od  lanenog semena je botoks koji pravite kod kuće, a najbolje je to što su vam potrebna samo dva sastojka: laneno seme i voda.

Kada nanesete masku na kožu, masne kiseline će vam dati potreban sjaj, a takođe je i antiinflamatorna, pa će smanjiti svako crvenilo ili upalu – istakla je Viktorija u videu koji ima 6,3 miliona pregleda

Iako maska za lice od lanenog semena čini kožu blistavom i čistom, mišljenje dermatologa je podeljeno.

@victoria__benitez

God i love this mask #flaxseedgel #flaxseed #health #natural #skincare

♬ original sound – victoria__benitez

– Maske od lanenog semena su dobre za kožu jer su veoma bogate vlaknima koji poboljšavaju zdravlje kože i čine je hidriranom.

Ova maska se poredi sa botoksom zbog njenog privremenog efekta zatezanja kože. Sluz u lanenom semenu ima konzistenciju poput gela koji,  kada se nanese na kožu, može da stvori privremeni efekat zatezanja.

Ovo može doprineti izgledu glatke, čvršće kože – otkrio je dr. Konstantin Vasjukevič, plastični hirurg iz Njujorka.

Međutim, postoje i oni koji tvrde da maska za lice od lanenog semena može dati samo kratkotrajne rezultate.

– Kada nanesete masku od lanenog semena pomešanu sa vodom, ona može da izazove privremeni efekat zatezanja zbog svoje teksture.

Međutim, kada se maska za lice ukloni, sve originalne fine linije i bore će i dalje biti vidljive – rekla je kozmetičarka Gina Damato

Maska za lice od lanenog semena

2 kašike lanenog semena
1/2 šolje vode

Priprema

Sameljite laneno seme, a potom ga sameljite blenderom ili mlinom za kafu dok ne dobijete fini prah. Sveže mleveno laneno seme daje bolje rezultate.

U malu šerpu sipati pola čase vode. Kada počne da ključa dodajte mleveno laneno seme i stalno mešajte kako ne bi došlo do stvaranja grudvica.

Nakon 5 do 7 minuta  ćete postići konzistenciju nalik gelu. Kada se smeša ohladi, nanesite gel od lanenog semena na čisto lice, izbegavajući područje oko očiju.

Ovu masku za lice treba držati 15 – 20 minuta, a potom je nežno isperite toplom vodom. Nakon toga obavezno nanesite vašu omiljenu hidratantnu kremu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter