Izvor: Happy BSC Portal/Informer.rs
15.01.2024 u 02:00
0

NIJE VAM HLADNO SAMO ZBOG ZIME: Ne ignorišite zimogrožljivost, možda je nešto ozbiljnije

Ako vam je hladno dok je svima oko vas prijatno, to može biti signal da nešto nije u redu sa vašim zdravljem.

Za žene je uobičajeno da im je hladnije, a za to je delimično „kriva“ psihologija i veća osetljivost na uslove koji mogu da doprinesu hladnoći, ali to može da bude i rezultat nekih poremećaja u organizmu poput anemije ili početka dijabetesa, tvrdi dr Holi Filips.

Ona navodi nekoliko razloga za takvo stanje.

Poremećaj rada štitaste žlezde

– Ukoliko vam je uvek hladno, to znači da vas muči hipotireoza, što znači da vaša štitasta žlezda ne luči dovoljno hormona – objašnjava Filipsova.

Bez pravilnog rada ove žlezde, usporava se metabolizam, a drugi simptomi ove bolesti su opadanje kose, suva koža i umor.

Anemija

Nizak nivo gvožđa u krvi najčešći je razlog hroničnog osećaja hladnoće. Gvožđe je ključni mineral koji pomaže crvenim krvnim zrncima da prenesu kiseonik kroz telo, što znači da dovode toplotu i druge hranljive sastojke u svaku ćeliju organizma. Bez dovoljno gvožđa, biće vam stalno hladno.

Loša cirkulacija

Ako su vam stopala i ruke uvek hladni, imate problem sa cirkulacijom, što znači da zbog određenog problema krv ne dolazi do ekstremiteta. Doktorka Filips savetuje da proverite srce i krvne sudove. Inače, na cirkulaciju loše utiče i pušenje.

KAŽU DA JE ZDRAVO A MOŽE BITI OTROV: Na OVIM uljima se NE SME pržiti

Rani znak dijabetesa

Dijabetes koji se ne kontroliše može uzrokovati stanje nazvano dijabetesna nefropatija, što utiče na nerve koji su zaduženi za osećaj u rukama i nogama, i uvek su hladne.

Dijabetesna nefropatija razvija se postepeno, pa možete biti potpuno nesvesni njenog postojanja. Prateći simptomi su učestalo mokrenje, osećaj umora i povećana žeđ.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter