Izvor: Glossy
10.11.2023 u 20:49
0

PANCEROTE NA STARINSKI NAČIN: Odlična ideja za doručak ili užinu

Probajte starinske pancerote

Pancerote su veoma ukusne i jako ih je lako spremiti.Pancerote su veoma praktčne, pošto se spremaju jako lako i brzo. Mogu biti odlična ideja za brzi doručak ili večeru.

Još jedna dobra stvar je što mnogi sve sastojke za ovaj recept uglavnom već imaju u kući.

SASTOJCI

brašno – dve šolje

jogurt – jedna šolja

prašak za pecivo – jedna kesica

so – jedna mala kašika ili više ako želite

šećer – pola male kašike

šunka – oko 200 grama

sir – oko 100 grama

paradajz sos – dve kašike

PRIPREMA

Za početak pomešajte brašno, jogurt, prašak za pecivo, so i šećer i zamesite testo. Od dobijene smese napravite šest jednakih loptica, a onda ostavite da odstoje nekih 15 – 20 minuta. U međuvremenu, možete da pripremite fil. Da biste to uradili prvo izrendajte šunku, a onda je izmešajte sa sirom, kačkavaljem i paradajz sosom. Nakon što prođe 20 minuta, oklagijom izravnajte loptice i napravite krug od testa. Sad na polovinu sipajte fil i preklopite ih, a krajeve možete da utisnite viljuškom.

Za završnicu imate dve opcije. Opcija broj jedan je da ih ispržite u tiganju. Ako to želite  zagrejte ulje i pržite pancerote dok ne porumene. Kad to bude gotovo bilo bi dobro da ih procedite od ulja.

Opcija dva je da ih pečete u rerni. U tom slučaju ostavite loptice da odstoje pola sata pre nego ih nafilujete. Premažite ih jajetom, a onda dvadesetak minuta pecite u rerni na oko 200 stepeni. Nemojte da zaboravite da prvo zagrejete rernu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter