Izvor: Stil.kurir.rs
27.12.2021 u 20:48
0

OVAJ NAPITAK SMANJUJE DEPRESIJU: A svi ga imate kod kuće

Ovaj tradicionalni bugarski mlečni proizvod preplavio je svet i stekao veliku popularnost pretežno zbog svojih korisnih bakterija. Da je jogurt veoma koristan za kompletno zdravlje organizma, već odavno je potvrđena činjenica. Ipak, američki naučni tim nedavno je otkrio da pored već poznatih zdravstvenih prednosti jogurta, ovaj napitak u sebi krije i dodatne kvalitete pogodne za ljudski organizam.

Naime, jogurt povoljno deluje na nervni sistem i to tako sto umanjuje određene aktivnosti u mozgu povezane sa osećajem teskobe i emocionalne patnje. Uporedo sa tim, jogurt nam može pomoći u trenucima nedoumice jer podstiče impulse zaslužne za donošenje odluka.

Dakle, redovna konzumacija jogurta umanjuje mogućnost razvoja depresije a ukoliko je ona već ispoljena može umanjiti simptome depresije, naročito u blažim oblicima bolesti.

Široj javnosti još uvek nisu dostupni svi podaci koji govore o jogurtu i konkretnim materijama koje pokreću ove moždane promene ali je poznato da određene vrste bakterija koje nalazimo u hrani, šalju signale mozgu. Tako se kroz određeni vremenski period mogu popraviti neke moždane funkcije. 

Na kraju treba reći da je pozitivan efekat zapažen kod ispitanika koji su konzumirali probiotik jogurt dva puta dnevno, i to nakon mesec dana.

Bilo kako bilo, ova probiotička terapija je definitivno korisna za opšte stanje organizma jer podstiče varenje hrane, jača imunitet organizma, povoljno utiče na održavanje optimalne telesne težine i krvnog pritiska. Ako jogurt zaista može u pozitivnom smislu promeniti i način na koji osoba reaguje na okolinu, zaslužuje počasno mesto u frižiderima.

Lekoviti jogurt

Pošto je hrana veoma bitan pokretač svih funkcija u organizmu rodila se nada da će probiotička terapija jednog dana biti korisna u lečenju ne samo blaže depresije, već i drugih ozbiljnijih psihičkih poremećaja kao što su anksioznost, Alzheimerova bolest i autizam.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter