Izvor: oslobodjenje.ba
13.07.2020 u 14:12
0

TUGA DO NEBA Devojčica sa Daunovim sindromom ostala i bez oca!

Devojčica, koja ima Daunov sindrom, nakon što je izgubila majku sada je ostala i bez oca.

OVO MORATE ZNATI

ČUVENI PEDIJATAR IZGUBIO BITKU SA KORONOM: DECENIJAMA JE LEČIO DECU SRPSKIH POLITIČARA

STAHOVITA EKSPLOZIJA NA VOJNOM BRODU: Požar guta američku krstaricu, mnogo povređenih! (FOTO, VIDEO)

REKTORKA BEOGRADSKOG UNIVERZITETA PORUČUJE: Moramo da naučimo da živimo i radimo s koronom

LETO PONOVO U SRBIJI: Spremite majice sa kratkim rukavima

PAKLENI PLAN: Hoće da unište Srbiju po svaku cenu

Nisveta Dulić (11) iz Sanskog Mosta pre nekoliko godina ostala je bez majke a sada je, iznenada, u 58. godini, preminuo i njen otac Idriz. Bez oba roditelja, sada je sudbina devojčica s poteškoćama u razvoju – neizvesna. 

Nisveta ima i 20-godišnjeg brata koji je trenutno na privremenom radu u Sloveniji. O teškoj sudbini ove porodice mediji su pisali u nekoliko navrata, jer su živeli na ivici siromaštva pa su im često nedostajale elementarne životne potrepštine.

Dulići od imovine imaju malu kuću u naselju Krkojevci, čija je izgradnja započeta pre proteklog rata, ali nikad do kraja nije dovršena. Otac je bio nezaposlen pa su živeli od skromne socijalne pomoći koju je devojčica dobijala, ali ta sredstva nisu mogla biti dovoljna za pristojan život. Stanovali su u jednoj prostoriji, a među stvarima koje su im nedostajale bio je i mokri čvor, pa su bili primorani da koriste poljski WC, u neposrednoj blizini kuće. Životni brodolomi ove nesrećne porodice započeli su pre pet godina, kad je iznenada preminula Idrizova supruga Suada, pa je celokupna briga o devojčici pala na oca.

SVE O SPORTU

SRPSKI AS DANAS NA VELIKOM ONLAJN SASTANKU O US OPENU: Ameri mole Noleta da dođe u Njujork

CRNO-BELI POČINJU PRIPREME U STAROJ BAZI: Tri testa do starta nove sezone

MONTEVIDEO JE ISTINITA BAJKA: Danas je tačno 90 godina

Ona je u međuvremenu bila uključena u programe socijalne rehabilitacije u okviru Centra “Nada” u Sanskom Mostu, a socijalna radnice Amela Omić objašnjavala je da je, u procesu edukacije i prilagođavanja društvenom okruženju, veoma napredovala. Mala Nisveta je, takođe, i učenica Osnovne škole „Mahala“, gde je završila peti razred. Kako saznajemo, devojčica je trenutno zbrinuta i na sigurnom je, a o njenoj daljoj sudbini odlučiće Centar za socijalni rad u Sanskom Mostu.

U Centru “Nada” su zahvalili svima koji pružaju podršku devojčici i poručuju kako svi koji žele da je obraduju mogu to da učine tako da što će joj pokloniti neku igračku, dok je sve ostalo ima.

Dulić Nisveta

HADŽIĆ MEHEMED DONIRAO OSTATAK NOVCA OD SVOJE OPERACIJE BOLESNOJ DJECI Prije par mjeseci je Mehemedu Hadžiću iz Sanskog Mosta bio hitno potreban novac za operaciju srca. Operisan je na UKC-u uTuzli i operacija je uspjela. Mehemed se oporavio i dobro se osjeća. Budući da je od akcije koju smo pokrenuli ostalo 3.000 eura prikupljenog novca, Mehemed je taj novac odlučio donirati bolesnoj djeci u saradnji sa nasom orgaizacijom. U tome ga je u potpunosti podržalo Humano Brdo 2010 koje je doniralo dodatnih 500 eura. Novac je zaista otišao u prave ruke. 500 eura samohranom ocu 3 djece, Dulić Idrizu iz Sanskog Mosta. Idriz nema nikakvih primanja, a njegova Nisveta ima Daunov sindrom. Mnogi znaju kako je teško imati dijete s posebnim potrebama i šta mu je sve potrebno za život. Novac je doniralo HB, a Mehemed je obišao porodicu i uručio novac. Idriz je iznenađen ovom donacijom i zahvaljuje se u ime svoje porodice. Svojom velikodušnošću je, u saradnji sa Humanim Brdom 2010, pomogao u teškoj životnoj borbi porodice koje imaju bolesnike i time učinio veliku stvar. Jedan čovjek ne može promijeniti svijet, ali kada bi svi imali empatiju prema nemoćnima, svijet bi bio mnogo ljepši.

Posted by Humano Brdo on Уторак, 02. јул 2019.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter