Izvor: Kurir
20.02.2024 u 21:58
0

PRIRODNI SASTOJAK KOJI „PEGLA“ BORE: Zaboravite na botoks, med i mleko kombinacija iz snova za svaku ženu!

I med i mleko su odlični za zdravlje. Kada se njihova svojstva spoje, dobije se odličan napitak. Osim izvrsnog ukusa u ovoj čarobnoj mešavini kriju se razna lekovita svojstva, a najbolji efekti postižu se kad je koristimo za negu kože.

Med je zaslađivač, veliki izvor energije ima antioksidativno, antibakterijsko i antifungicidno dejstvo, poboljšava izdržljivost. Mleko je odlično za zdravlje kostiju, smanjuje rizik od kardiovaskularne bolesti, dijabetesa, poboljšava pobavu, reguliše krvni pritisak, usporava starenje i dobro čini za hidrataciju. Sadrži mnogo proteina, ugljenih hidrata i time poboljšava izdržljivost pogotovo ako se pomeša sa medom. A o blagotvornim dejstvima meda na kožu napisane su knjige.

Žena pustila roj pčela na policiju kako bi sprečila iseljenje!
Pixabay/Ilustarcija

Recept protiv bora otkrila nam je gospođa Mira Popović iz Beograda, koja i u osmoj deceniji ima predivnu kožu, a za sve je, kaže, zaslužan prirodni od samo dva sastojka.

Mirin tonik protiv bora

Pomešajte 3 kašike toplog mleka i 1 kašičicu meda, vaticu umočite u ovu smesu i nežnim pokretima očistite lice svako veče pred spavanje.

Za prehladu i kašalj

Mleko prvo zagrejate, pa dodajte 2-3 kašičice meda. Ovo je odličan eliksir naročito kod prehlade i kašlja. Setite se, koristile su ga i naše bake.

Za energiju

Čaša mleka i 2 kašike meda u jutarnjim satima će poboljšati izdržljivost. Mleko sadrži proteine, a med potrebne ugljene hidrate. Mleko i med mogu piti sve osobe, nezavisno od starosti i pola.

Za probavu

Šoljica toplog mleka sa 2 kašičice meda pomaže kod zatvora, nadutosti i crevnih bolesti.

ČAJ ZA MASNU JETRU: Nutricionisti otkrili magičan recept, ceo svet poludeo za ovim sastojkom!

Med poseduje antimikrobna, antimikotična, antioksidativna svojstva koja potiču od polifenola u njegovom sastavu.Aktivator je imuniteta, poseduje antianemična i antisklerotična svojstva. Med kao imunostimulans je nezamenljiv prirodni proizvod. Zahvaljujući svom hemijskom sastavu utiče na formiranje krvnih elemenata kako crvene tako i bele loze.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter