Izvor: ŽenaBlic
07.11.2023 u 17:11
0

VLAGA U VAZDUHU VAM KVARI FRIZURU: Uz pomoć ovog trika vaša kosa će uvek biti lepršava i uredna

Kako da vam kosa uvek bude uredna i lepršava.

Vlaga u kosi uzrokuje razne probleme kao što su friz ili lomljenje kose, ali rešenje postoji! Pravilnom brigom i korišćenjem adekvatnih proizvoda loša frizura uzrokovana vlagom je stvar prošlosti.

Lepa i negovana kosa jedan je od najvećih bjuti imperativa svake žene, ali ipak, koliko god se trudili, kosa ponekad jednostavno „ne sluša“. Srećom, na tržištu postoji mali milion proizvoda i trikova pomoću kojih možete da rešite svaki problem, a složi ćemo se kako je vlaga kosi jedan od najučestalijih.

Zamisli ovu situaciju, tvoja kosa izgleda sjajno i svilenkasto nakon pranja, ali kako dan odmiče, vlaga u vazduhu zadaje ti probleme. Rezultat? Frizura postaje neposlušna, kosa se kovrdža i na kraju izgledaš kao da nisi prethodno stilizovala kosu.

Ipak, kao što smo spomenuli, razloga za brigu nema jer je ovaj problem rešiv u svega nekoliko koraka, ali pre svega, upoznajmo se s pojmom vlage u kosi, odnosno zašto do toga dolazi.

Vlaga se u kosi nakuplja iz okoline tako da ulazi u kosu i apsorbira vodu iz vazduha, a to posedično uzrokuje bubrenje vlasi kose. Kao rezultat, kosa postaje blago talasasta ili kovrdžava, naelektrisana i slamnata na dodir. Kako bi izbegla takav izgled kose, prilikom sušenja važno je biti nežan prema kosi. To znači da treba nakon pranja nežno da se obriše peškirom ili pamučnom majicom. Naime, grubo trljanje može oštetiti kutikule kose i doprineti povećanju upijanja vlage. Kada je tvoja kosa suva, prilikom stilizovanja pripazi da aparati koje koristiš (fen, pegla za kosu i sl.), budu kvalitetni i opremljeni tehnologijom koja maksimalno čuva kosu. Isto tako, nabavi četke od prirodne dlake te svakako izbjegavaj plastiku i slične materijale.

Ishrana, takođe, može doprineti smanjenju vlage u kosi jer hidratacija iznutra je jednako važna. Jedi hranu bogatu omega-3 masnim kiselinama, vitaminima i mineralima, a pripazi i na vlažnost u prostoriji.

Ključnu ulogu igraju i proizvodi koje koristiš. Odaberi šampon i regenerator za suvu kosu jer takvi proizvodi sadrže hidratantne sastojke poput arganovog ulja, šea maslaca ili kokosovog ulja koji će pomoći vlagu držati pod kontrolom. Takođe, predlažemo da nabaviš i anti frizz serum, ulje za kosu ili sprej s termalnom zaštitom i formulom koja je namijenjena suzbijanju vlage u kosi.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter