Izvor:
10.08.2017 u 02:32
0

IVANA ŠPANOVIĆ U FINALU SVETSKOG PRVENSTVA!

Naša najbolja atletičarka skočila je 6.62 metra u prvoj seriji i povukla se sa kvalifikacija, a to je na kraju bilo dovoljno za plasman u finale, iako je norma 6,70 metara.

Najbolja atletičarka Srbije svih vremena Ivana Španović plasirala se u finale Svetskog prvenstva u Londonu.

Ivana je iz prvog skoka skočila 6,62 metra i odlučila je da ne skače više u kvalifikacijama, jer je smatrala da je to dovoljno.

Norma za finale je 6,70 metara, ali nijedna takmičarka nije skočila normu. Loše vreme čak 13 stepeni u Lonodnu i kiša stvarali su velike probleme takmičarkama.

Naša kraljica je procenila da nema potrebe skakati više jer smatra da je ovahj rezultat dovoljan za finale u koje ulazi 12 devojaka.

Španovićeva nije želela da se prehladi, jer se čekalo po 15 minuta između skokova i teško je zadržati toplotu.

Inače, njena procena je bila odlična, jer ostale rivalke nisu mogle da preskoče ni 6,66 metara.

Ispostavilo se to kao dobra odluka jer se plasirala u finale SP koje je na programu u petak od 20.15 sati.

Ivani lični, a ujedno i nacionalni rekord je 7.10 metara na otovrenom naravno, pošto je zimus u na EP u Beogradu u dvorani skočila 7,24 metra.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter