Izvor: Kurir
26.04.2024 u 15:24
0

IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU O ODNOSU SA NOVAKOM: Nije sve bilo lagano, puno je tu LOŠIH STVARI, ali…

Goran Ivanišević je godinama bio trener Novaka Đokovića, ali nedavno je usledio kraj plodonosne saradnje nekadašnjeg tenisera i jednog od najboljih igrača svih vremena.

Legendarni Hrvat će u Zagrebu odigrati revijalni meč sa mladom srpskom teniskom nadom Lunom Vujović, a uoči toga razgovarao je sa izveštačem Meridian sporta.

Kako biste opisali dugogodišnju uspešnu saradnju sa Novakom Đokovićem?

“Nisu baš lagane bile, ne zbog našeg odnosa, nego zbog svega šta se dešavalo, što i sami znate. Od one nesretne diskvalifikacije u Njujorku, korone, Australije, pa puno je, hajmo reći ‘loših stvari bilo’. Ali sve u svemu na kraju kad se crta podvuče, rezultati su fenomenalni, svi rekordi oboreni, ostali smo super prijatelji. Pet godina je bilo uspešnih, tako da sve super”, kaže Ivanišević u ekskluzivnom razgovoru za Meridian sport.

Koliko vam je prijalo da se iz posle uspešnih godina igračke karijere vratite u taj duh da morate da da pobeđujete, samo ovoga puta u nekoj drugoj ulozi?

“Vidite, ja sam svoju karijeru imao, prebacio sam se u trenersku koja je na kraju ispala možda bolja nego ova moja teniska. Trenirati Novaka, kao što svi znaju, nije lagano, ne gledaju se samo pobede. Čim on ne igra polufinale, finale, svi gledaju šta se događa? Mislim ništa se ne događa, ovi drugi igraju, sad ova dva mlada, Siner i Alkaras su jako dobri, ali Novak je još tu, Novak se još tu pita i pitaće se. Meni je izuzetna čast i odgovornost bila, tako da tih pet godina neću nikad zaboraviti”.

Šta mislite dokle Novak može da broji grend slem titule?

“Pa spreman je svakako. Sve zavisi od njega, koliko će biti spreman, koliko će se uspeti motivisati. Motivacija je najteži deo u svemu. Čovek je sve osvojio”.

Da li planirate da nastavite da se bavite trenerskim poslom?

“Pa hoću, ali sigurno neću do septembra. Rekao sam da hoću malu pauzu pa ćemo onda videti”.

Danas jedan lep događaj, eto igrate sa jednom mladom talentovanom teniserkom, kako vidite sve to?

“Luna je ekstremno talentirana, čeka je dug put težak posao. U Srbiji smo imali dve vrhunske – Anu Ivanović i Jelenu Janković, tako da neće biti baš lagan zadatak. Ali po rezultatima, jako je talentovana, jako je dobra. Tako da vam želim stvarno sve najbolje i da jednog dana budete ponosni na Lunu Vujović”, zaključio je Ivanišević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter