Izvor:
28.09.2018 u 17:17
0

VUČIĆ: Sve bolji uslovi i sve više posla u Srbiji!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je poručio danas u Nišu da će u našoj zemlji biti sve bolji uslovi za život građana i sve više posla.

Vučić je nakon sastanka sa gradonačnikom Niša Darkom Bulatovicem, predsednicima opština i načelnicima Pčinjskog, Jablaničkog, Topličkog, Pirotskog i Nišavskog okruga, rekao da će dati punu podršku za još brži razvoj tog dela zemlje. Rekao je da je veoma zadovoljan današnjim otvaranjem fabrike Cumtobel u Nišu, gde će raditi 1.100 radnika.

– U Cumtobelu će raditi 10 odsto inženjera. Sutra ćemo otvoriti fabriku Imi, gde će raditi 500 inženjera. Ponosan sam što je u Nišu nezaposlenost smanjena sa 36.000 na 25.000 ljudi. I dalje moramo da se borimo i spustimo još više – rekao je on.

Vučić kaže da je imao sastanak danas i sa predstavnicima kompanija Ziđin i Nevesun i podsetio da će Ziđin do kraja godine preuzeti RTB Bor, kao i da ta kineska kompanija kupuje prava na istraživanje bakra i zlata na nalazištu Čukaru Peki kod Bora od kanadske kompanije Nevsun. Vučić ističe da će udeo rudarstva biti pet odsto BDP-a zemlja.

Bor i Majdnapek imaće mnogo više novca, a i u borskom i zaječarskom okrugu će biti realizovani infrastrkturni radovi.

– Na sastanku smo se dogovorili da pružimo punu podršku – rekao je Vučić.

Vučić navodi da će RTB Bor proizvoditi 250.000 tona katodnog bakra i sedam tona zlata godišnje, kao i da ćemo po proizvodnji bakra biti treća zemlja u Evropi posle Nemačke i Poljske.

– To je ogorman podstrek za istok Srbije, mnogo će da znači za naše okruge i opstanak naših ljudi. Iz ovog dela Srbije imamo najveći odliv stanovništava u zapadnoevropske zemelje. Nadam se da će biti još veća primanja i mnogo više novca za naše građane i opštine. Stvaraćemo sve bolje i bolje uslove i posla će biti sve više – dodao je Vučić.

Izvor: Blic.rs
Foto: Twitter/DDNewsLive, Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter