Izvor:
22.09.2017 u 19:15
0

Vulin: NATO poštuje vojnu neutralnost Srbije!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji se nalazi u poseti centrali NATO u Briselu, izjavio je da Alijansa poštuje poziciju vojne neutralnosti i balansiranu politku Srbije kada su u pitanu odnosi sa tm i drugim vojnim savezima.

”Odnosi Srbije i NATO su vrlo dobri”, izjavio je Vulin za Tanjug posle posete sedištu NATO u Briselu.

Ministar Vulin se tokom razgovora sa zamenicom generalnog sekretara NATO Rouz Gotemiler zahvalio na njenoj podršci za politiku neutralnosti i njenom razumevanju politike Srbije.

”Još jednom sam ponovio našim domaćinima da Srbija nije zainteresovana da postene član NATO saveza, niti bilo kog drugog vojnog saveza, da će nastaviti sa politikom vojne neutralnosti, ali da ćemo voditi računa da našu saradnju sa NATO savezom kroz Partnerstvo za mir unapređujemo i nastavljamo”, izjavio je Vulin.

Dodao je da će Srbija u saradnji sa NATO nastaviti da prihvata sve ono što je korisno za našu zemlju i vojsku i narod.

Vulin je tokom boravka u sedištu NATO izrazio i zahvalnost za učešće Alijanse u snagama KFOR-a naglasivši da se ne sme umanjiti niti se na prostoru KiM sme osetiti nedostatak uticaja KFOR-a.

”Srbija ne može da prihvati formiranje vojske Kosova. To smatramo bezbednosnom pretnjom i velikim problemom za čitav region”, poručio je Vulin.

Sa pomoćnikom generalnog sekretara NATO Kamilom Grandom ministar Vulin je razgovarao o nastavku normalizacije donjeg sloja vazdušnog saobraćaja iznad Kosva i Metohije i kako to postići u skladu sa Rezolucijom 1244 i vojno tehničkim sporazumom, uz poštovanje svih zainteresovanih i potrebe da se još jedan važan deo života uredi i nirmalizuje. Posledica te relaksacije biće normalizacija civilnog vazdušnog saobraćaja iznad prostora KiM.

U sedištu NATO u Briselu kažu da sredinom novembra očekuju posetu i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

”Gospođa Gotemiler je posebno zahvalila predsedniku Vučiću na hrabrosti sa kojom vodi Srbiju kao i unutrašnji dijalog kada je u pitanju KiM. Njegova uloga se veoma ceni ovde”, zaključio je Vulin.

tanjug.rs
Foto: YouTube Printscreen/RTV PULS, Twitter/News24WorldPre

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter