KONAČNO DOLIJALA: Uhapšena muslimanka za svirepo ubistvo srpskog dečaka!

SARAJEVO - Postupajući po zahtevu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, vlasti Švajcarske uhapsili su Elfetu Veseli za ubistvo dečaka srpske nacionalnosti 1992. godine u okolini Zvornika. Tužilaštvo BiH informisano je da su policijski organi Švajcarske, na temelju zahteva iz BiH, lišili slobode Elfetu Veseli, rođenu 04. juna 1960. godine.

"Navedena osumnjičena je pod istragom i osumnjičena je da je zajedno sa drugim osobama, u leto 1992. godine u blizini mesta Kamenica kod Zvornika, na izuzetno svirep način, hladnim oružjem, usmrtila 12-godišnjeg dečaka srpske nacionalnosti, Stojanović Slobodana", navodi Tužilaštvo.

Tužilaštvo je provelo opsežnu istragu tokom koje je prikupilo dokaze kojima sumnjiči navedenu i došlo do saznanja da se osumnjičena duže vreme nalazi na području Švajcarske, te su pokrenute aktivnosti za njeno lociranje, hapšenje i izručenje pravosuđu BiH. Tužilaštvo je obavešteno da se osumnjičena u Švajcarskoj usprotivila dobrovoljnom izručenju po skraćenoj proceduri u BiH, pa će se u narednom periodu pristupiti aktivnostima za njeno izručenje i deportaciju u BiH, gde će joj se suditi.

Izražavamo veliku zahvalnost vlastima Švajcarske na razumevanju i pomoći u ovom predmetu i našoj borbi protiv nekažnjivosti ratnih zločina", navodi se u saopštenju Tužilaštva" BiH.
 

Nezavisne novine
Foto: Nezavisne novine

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost