Izvor: Kurir
08.05.2024 u 12:05
1

UŽIVO VUČIĆ: Kina će pomoći Srbiji da na najbolji način organizuje EXPO 2027! O vozovima, letećim taksijima, direktno i za Šangaj

* Mi danas pišemo istoriju, iako to mnogima ne izgleda tako! Ja znam da je samo nebo granica i kakve ovo prilike otvara za Srbiju, naglasio je Vučić koji je zajedno sa Sijem pozdravio na hiljade okupljenih građana koji su došli da ih vide

* Si: Vučić je izuzetan državnik sa strateškom vizijom

BEOGRAD – Drugog dana zvanične posete predsednika NR Kine Srbiji Si Đinpinga priređen je svečani doček ispred Palate Srbija sa crvenim tepihom, intoniranjem himni dveju država, smotrom i raportom počasne garde, te počasnim plotunima.

Predsednika Kine, sa svim državnim i vojnim počastima, dočekali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i prva dama Tamara Vučić

12.32 – Predsednik Vučić posle razgovora sa Sijem

– Razgovarali smo i ja sam izneo nekoliko molbi predsedniku Siju, govorili smo o slobodnoj trgovini, nauci, inovacijama, veštačkoj inteligenciji, energetici,. putnoj infrastrukturi, avio-linijama, o EXPO pre svega i dobio sam uverenja od da će Kina svojim znanjem i iskustvom podržati EXPO…, o investicijama, gotovo sve teme smo pokrenuli- rekao je Vučić naglasivši da odnosi dveju zemalja sa strateškom partnerstvu idu na viši nivo – na nivo zajedničke budućnosti.

Potom se obratio predsednik Si koji je podsetio da je ovo njegova druga poseta prelepoj zemlji Srbiji te čestitao izbor nove vlade Srbije. Ponovio je da je dirnut dočekom i prijateljstvom koje je pokazao narod Srbije.

– Sada se zaista osećam prilično udobno i ugodno ovdee, mogu da osetim gostoprimstvo ove zemlje – kazao je Si naglasivši da je Vučić izuzetan državnik sa strateškom vizijom.

– Naše čelično prijateljstvo samo je ojačalo – dodao je Si i kazao: Želimo da radimo sa Srbijom.

10.25 – Razgovori predsednika Vučića i Sija.

Na sastanku koji je usledio posle svečanog dočeka, predsednik Vučić je govorio o svakom segmentu neverovatne saradnje sa Kinom u svakoj sferi!

Podsetio je na smederevsku železaru, rudnik Zinđin, na prijateljstvo dveju zemalja, na poštovanje, nepokolebljivu principijelnost kad je reč o međunarodnom pravu i poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta poput pitanja Kosmeta za Srbiju i principa jedne Kine, odnosno kako je predsednik Vučić u obraćanju iz Palate Srbija pred Sijem naglasio da je „Tajvan Kina“.

Predsednik Si: Impresioniran sam i duboko dirnut dočekom

Predsednik Kine Si Đinping izjavio je danas u Beogradu da su odnosi Kine i Srbije na visokom nivou i da između dve zemlje i dva naroda postoji iskreno i snažno prijateljstvo.

Na početku sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićemu Palati Srbija, Si je rekao da je „impresioniran i duboko dirnut“ svečanom ceremonijom dočeka koja je u njegovu čast priređena u Beogradu.

„Mi smo svedoci da kineski narod posmatra srpski narod kao svoje čelične prijatelje, kao svoje najbolje prijatelje. Ovo je zaista obostrano i iskreno prijateljstvo. Postoji snažan osećaj prijateljskva i to pozdravljam i ovo je ostavilo na mene dubok utisak“, kazao je on.

On je dodao da je Srbija tokom njegove prve posete pre osam godina postala prvi strateški partner Kine u Evropi i da se nada da će i ova poseta biti tako plodonosna. Kineskog predsednika tokom posete Beogradu prati i delegacija koja broji oko 400 članova.

Obraćanje predsednika Vučića okupljenim građanima

10.18 – Predsednik Vučić pozdravio je na hiljade okupljenih građana koji su došli da vide i pozdrave kineskog predsednika Sija. Oni su po izlasku dvojice predsednika na terasu Palate uzvikivali „Kina i Srbija“.

Predsednik je rekao da je reč o čeličnom prijateljstvu i da je ovo istorijski susret.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “UŽIVO VUČIĆ: Kina će pomoći Srbiji da na najbolji način organizuje EXPO 2027! O vozovima, letećim taksijima, direktno i za Šangaj”

  1. Pa i ja da imam za prijatelja Kineskog predsednika Sija bila bih najpametnija i najlepša , a i Putina a Bogami i Orbana i Sijarta , pitam se samo šta bi bilo sa nama da nema njih , lepo kaže Putin , kakav bi svet bio da nema Rusije , kakav , nikakav , sreća da postoje takvi .

    3
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter