ŠEFIK SMATRA DA JE ON JEDINI KRIVAC: Dzaferović optuzio Dodika za opstrukciju SM i Predsednistva!

Bošnjački član Predsedništva BiH, Šefik Džaferović, optužio je danas aktuelnog predsedavajućeg Predsedništva BiH, Milorada Dodika, da je jedini krivac što za pet meseci od opštih izbora u toj državi još nije formiran Savet ministara. 

Odgovarajući na izjavu Dodika koji je u više navrata, a nedavno i u Beogradu, rekao da Bošnjaci opstruišu formiranje Saveta ministara, Džaferović je rekao da je to zamena teza.

Prema njegovim rečima, jedino Dodik svojim potezima i izjavama opstruiše formiranje Saveta ministara, ali, kako tvrdi, i rad Predsedništva BiH.

- Dodik opstruiše sprovođenje Zakona o odbrani BiH i ispunjavanje međunarodnih obaveza naše zemlje, a onda za opstrukcije optužuje bošnjačke političke predstavnike i govori da je BiH nemoguća. To nije ništa novo, takav princip rada smo već videli, da se prvo zablokiraju svi procesi i onda počne da govori o tome da institucije ne funkcioniraju i da je ovo nemoguća država. Itekako je moguća. Neka Dodik počne da poštuje zakone, neka počne da poštuje državu BiH na čijem je čelu i imaćemo Savet ministara u roku od 24 sata - tvrdi Džaferović.

Bošnjački član Predsedništva kaže da se kod Dodika sve svodi otrlike na to da puno priča, a malo radi.

Optužuje Dodika i za opstrukciju Predsedništvo BiH.

Kaže da od decembra prošle godine nije održana nijedna redovna sednica, iako bi, kako kaže, one trebalo da budu održvane svakih 14 dana.

Tvrdi da desetine predmeta čeka na odluku Predsedništva.

- Iako je to njegova obaveza po Poslovniku, Dodik nije zakazao ni vanrednu sednicu na moj konkretni zahtev kojim sam tražio da Predsedništvo zauzme zvaničan stav o nastavku izgradnje Pelješkog mosta, kao i da se utvrdi stav o informacijama koje se odnose na vrbavovanje državljana BiH od Sigurnosno-obaveštajne agencije Hrvatske, te da se razmotre eventualne diplomatske mere. Ne postoji niti jedno opravdanje da Predsedništvo BiH ne radi svoj posao - kaže Džaferović.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Live
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro