Izvor:
19.10.2017 u 14:54
0

Vujošević odgovorio Dodiku: „Bivši prijatelju, stojim iza svake reči, Srbija snosi najveću odogovornost za rat“!

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević odgovorio je predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, koji je prethodno istakao da Vujošević za njega više ne postoji.

Dodik je zamerio Vujoševiću na tvrdnji da Srbiji pripada najveća krivica za rat na prostorima SFR Jugoslavije.

– Stojim iza svake reči, ako je tačno prenesena. Nisam istoričar, ali kroz život prolazim otvorenih očiju. Ne sviđa mi se što su u većem delu Evrope, pa i na ovim prostorima, ti desni nacionalizmi pobedili. Taj građanski rat, koji je najgori od svih, nije završen čišćenjem, već je zadržao predispozicije za nove ratove. Treba napraviti vakcine protiv sledećih ratova, a to ne vidim ovde – rekao je Vujošević gostujući u emisiji "pressing" na tv N1.

Vujošević je zatim razložio svoje mišljenje vezano za krivicu za ono što se desilo na prostorima bivše Jugoslavije.

– Rekao sam, za početak građanskog rata, a nije izbegnut, nešto veću krivicu od ostalih ima Srbija. Jer je kontrolisala vojsku, jer najviše stanovnika ima. To je moje mišljenje. Po nekoj gradaciji tu je Hrvatska, pa po žrtvama Bosna – istakao je iskusni trener.

On je potom odgovorio i Dodiku, koji je prethodno poručio Vujoševiću da ga je razočarao.

– Mislim da on (Dodik, prim.aut.) taj intervju nije ni pročitao, već je čitao spinovanje naslova. On je čovek prema kome sam imao određene emocije, a i on prema meni. On neke izjave mora da daje kao političar. Deluje mi da mu se nije sviđalo što sam došao u Bosnu, nije se javio. Još kada sam otišao iz Partizana njegov sin je davao neke izjave. On pokušava da me diskvalifikuje zbog onoga što mislim iako sam siguran da nije to pročitao, već ono što plasiraju mediji – istakao je Vujošević i dodao:

– Bez argumenta da me napada – govori u šta se on pretvorio. Nemam nameru da se svađam, ali me ne interesuje šta priča i misli, jer ne potpada pod ljude koji su mi dragi i do čijeg mišljenja mi je stalo. Što se tiče mog bivšeg prijatelja Dodika, želim mu sve najbolje i neka do kraja života ostane na vlasti. Do toga mu je jako stalo – zaključio je nekadašnji trener Partizana.

n1info.rs
Foto: Twitter: Rts_Sport, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter