Izvor:
13.10.2016 u 15:14
0

NOVI POTRESI U SIRIJI: Granatirana ruska ambasada u Damasku

Ruska ambasada u Damasku granatirana je u sredu, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova, ocenivši da je u pitanju teroristički napad. Ministarstvo navodi da je jedna od granata, koje je ispaljena iz oblasti koju kontrolišu pobunjenici, eksplodirala u blizini stražarskog mesta ispred ambasade, dok je druga odjeknula u blzini ulaza konzularne službe.

U napadu niko od osoblja ambasade nije povređen, a materijalna šteta se utvrđuje.

"Potvrđujemo da će se nastaviti ruska dosledna politika beskompromisne borbe protiv terorista u Siriji", poručilo je rusko ministarstvo, osuđujući ovaj napad, preneo je Rojters.

Agencija Tas s navodi da je oblast u Damasku, gde se nalazi ruska amabasada granatirana dva sata.

"Od 11.30 sati, 12. oktobra, oblast gde se nalazi ruska ambasada u Damasku granatirana je iz opštine Džobar, koju kontrolišu ekstremisti", navelo je rusko ministarstvo.

Navodi se i da je jedna granata završila na krovu lokalne škole, nedaleko od ruske diplomatske misije, ali ona nije eksplodirala.

Blic.rs
Foto: Twitter / Russia Today

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter