28°C

Beograd

Zvanična Moskva: Srbija može da računa na Rusiju u ZAŠTITI SUVERENITETA!

Srbija može da računa na Rusiju u zaštiti suvereniteta i teritorijalnog integriteta, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova. Saopštenje dolazi uoči posete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova Beogradu

Kako prenosi ruska agencija Tas tokom dijaloga Rusije i Srbije posebna pažnja biće posvećena podršci na očuvanju mira i stabilnosti na Balkanu, pre svega na Kosovu.

"Srbija može da nastavi da računa na podršku Rusije u zaštiti suvereniteta i teritorijalnog integriteta, pre svega Kosova", navodi se u saopštenju pozivajući se na uspešnu saradnju dve zemlje na međunarodnoj sceni.

Ministarstvo navodi da se težnje Srbije da postane član EU ne smatraju smetnjom za dalji razvoj odnosa sa Rusijom i podseća da Srbija nije podržala sankcije EU uvedene Rusiji, kao i da vodi balansiranu politiku kada se radi o Ukrajinskoj krizi.

"Učešće srpske delegacije kao posmatrača u Organizaciji sporazuma kolektivne bezbednosti i saradnje (CSTO), poseta generalnog sekretara te organizacije Nikolaja Borđuže Beogradu u aprilu i zajednička vojna vežba održana u novembru je demonstracija balansiranog kursa koji vodi Srbija i dokaz o postojanju iskrene neutralnosti u trenutnim komplikovanim okolnostima u Evropi", navodi se u saopštenju.

Tanjug
Foto:Twitter/business

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar