Izvor:
10.06.2018 u 15:48
0

PUTIN BRUTALNO ODGOVORIO TRAMPU: Rusija nije ni izlazila iz G8 – svi ste dobrodošli kod mene u Moskvu!

Ruski predsednik Vladimir Putin je izjavio da Moskva nije izlazila iz formata G8 i pozvao je predstavnike svih njenih članica u Rusiju

– Što se tiče povratka Rusije u 'osmorku' – mi iz nje nismo ni izlazili. Kolege su svojevremeno odbile da doputuju u Rusiju iz poznatih razloga. Izvolite, mi ćemo biti srećni da vas vidimo u Moskvi – izjavio je šef ruske države, komentarišući Trampov predlog da se Rusija vrati u G8.

On je naglasio da su po kupovnoj moći, prema podacima MMF, države Šangajske organizacije sada jače od država "sedmorke".

Putin, komantarišući zajedničko saopštenje samita G7 u Kanadi u kojem se poziva Rusija da prekine sa destabilizacionim ponašanjem, pozvao je da se "prekine prazna priča" kao što je slučaj sa trovanjem Skripalja i pređe na rešavanje konkretnih pitanja.

Ruski predsednik je potvrdio da je spreman da se sastane sa predsednikom Donaldom Trapom.

– Čim američka strana bude spremna, sastanak će se odmah održati, uzimajući u obzir moj radni rasporeda – naveo je ruski lider na kraju pres-konferencije u Kini.

Ranije je Tramp saopštio da Rusija treba da bude za pregovaračkim stolom G7. Kasnije je premijer Italije Đuzepe Konte podržao ideju američkog predsednika.

Informer
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter