Izvor:
29.10.2016 u 19:02
0

Bob Dilan se konačno oglasio: Prihvatam Nobelovu nagradu

Bob Dilan je potvrdio Švedskoj kraljevskoj akademiji nauka da prihvata Nobelovu nagradu za književnost, prenosi Rojters. Još uvek se ne zna da li će Bob Dilan prisustvovati ceromoniji dodele nagrada, ali je u intervjuu britanskom Telegrafu rekao da će doći ukoliko bude mogao.

Švedska kraljevska akademija nauka je 13. oktobra saopštila da je Dilan dobitnik ovogodišnje nagrade za književnost. Međutim, Dilan se nije oglašavao, uprkos pokušajima Akademije da ga kontaktira.

Nobelov komitet je saopštio da ne želi da vrši pritisak na američkog muzičara i pesnika i da samo od njega zavisi da li će se pojaviti na ceremoniji dodele nagrade.

U obrazloženju Akademije se navodi da je Dilanu nagrada dodeljena "zbog stvaranja novog poetskog izraza u okviru izvanredne američke pesničke tradicije".

B92
Foto: NBC

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter