Izvor: BSC Happy
24.07.2023 u 20:57
1

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Svim silama se trude da nađu neku slabu tačku Rusiji, ali im to ne polazi za rukom“

516. dan je specijalne vojne operacije.

O stanju na frontu, ali i svemu ono što se dešava u pozadini sukoba, u emisiji „Aktuelnosti“ govorili su: Slobodan Dimitrijević – Srpsko-rusko bratstvo, Dragoljub Kojčić – politički filozof i prof dr. Svetislav Lutovac – specijalista za bezbednost i terorizam.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Ukrajinci su ISCRPLJENI, jer obećanja sa Zapada više nisu dovoljna“

Svakim danom je sve jasnije da Ukrajina svojom takozvanom ofanzivom samo šteti sebi i da nažalost ima još veće gubitke u svakom smilu, Slobodan Dimitrijević na početku razgovora istakao je da su ukrajinci žrtva NATO pakta i da jedna antihumana ljudska strana može da ih dovede do apsolutne propasti.

– Potpuno je jasno da NATO pakt stoji iza svega, to je projekt koji više decenija traje, svesni smo svega toga. Ovo je možda na neki način kulminacija, ja se nadam da ovo ne predstavlja uvod u nešto gore i veće, jer i ovo sada je dovoljno strašno i treba da se zaustavi. Potpuno je jasno da je isprovocirano, njihova ofanziva je slaba, pokušavaju da nađu neku slabu tačku Rusiji, ali im to ne polazi za rukom. Ovih dana smo se informisali od strane vrha ruske države da je od početka njihove ofanzive 26.000 vojnika izgubilo život, broj ranjenih se i ne zna. Definitivno su ukrajinci gurnuti u ovaj sukob, mislim da su strahovito zavedeni i bez svesti, ovo sve što se dešava ukazuje na to da jedna antihumana strana može poprilično da determiniše dešavanja, i to sukob u Ukrajini svakodnevno pokazuje, rekao je gospodin Dimitrijević, a potom je nastavio Dragoljub Kojčić.

– Odavde nijedan plaćenik nije otišao na tu stranu, vidite da tamo nema srpskog jezika. U malom broju zemalja možete naći da je neko na jednoj strani, uglavnom u svakoj državi imate one koji su naklonjeni Rusiji i obrnuto, jedino je u Velikoj Britaniji drugačija situacija. Plaćenici su večita činjenica svih sukoba, to je jednostavno tako, mislim da tu ne postoje nikakvi ideološki razlozi, mislim da avanturisti tu žele ili da zarade ili su možda nekada i psihološki poremećeni pa su željni krvi, znači svega ima, rekao je Kojčić.

S obzirom na to da Ukrajina ima neviđene gubitke, na pitanje ko još može biti mobilisan i oteran na liniju fronta, Svetislav Lutovac kaže sledeće.

– Pa teško je to sada konkretno odrediti iz razloga što smo pre pričali o tim plaćenicima koji su ušli u taj sastav i strukturu ukrajinske vojske, ali ono što je očigledno je da oni više nemaju nikakvih mogućnosti i sredstava po pitanju ljudstva. Vidimo sve češće da oni pokušavaju silom da mobilišu one ljude koji su već svesni i znaju da je ovaj rat nemoguće dobiti. Gubici su neverovatno veliki, zna se da onaj koji kreće u napad trpi štetu 3 prema 1, a u ovim sukobima i sa ovakvom podrškom koju Ukrajina više i nema, čak mislim da je ovde 7 prema 1, zaključuje profesor Lutovac.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Svim silama se trude da nađu neku slabu tačku Rusiji, ali im to ne polazi za rukom“”

  1. Dobra emisija.
    Ali, gdine Romaniću, zašto se vraćate stalno u II svjetski rat, te naglasak stavljate samo na ustaše (četnika ni za lijek, iako su, primjerice, u mojim Gatima iznad Omiša spaljivali cijela sela ili na otoku Dvainki, u šibenskom arhipelagu, imali koncentracioni logor, daleko od ikakove Srbije!!?) kad su posljednje genocide, etnička čiščenja u Hrvatskoj (Vukovar, Nadin, Škabrnja i još mnoga), u XX stoljeću, izveli baš Srbi?
    Iako mi je vrlo žao i tada sam bio tužan, kad su u Nišu, 1999. godine stradali civili, od kazetnih bombi monstruma NATO pakta, vrijedi pripomenuti kako su i moji sugrađani, otac, sin i djed, 1993., u Šibeniku, stradali od srbskog kazetnog Orkana, kao i mnogi u hrvatskim gradovima, Zagrebu, Karlovcu ili Gospiću. Istine radi.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter