Izvor: BSC Happy
15.02.2024 u 20:36
0

AKTUELNOSTI NA HAPPY TV: Avdejevka pred padom, ali i ostavljanje Ukrajine na cedilu iz vizure najeminentnijh poznavalaca situacije

Promene svetske globalne slike, sukobi na Bliskom istoku, rat u Ukrajini . Sve turbulentnija dešavanja širom sveta. Uticaj ratova na ekonomsku politiku i rastuće cene energenata. Ova i ostala pitanja iz vizure najeminentnijih poznavalaca trenutne globalno političke situacije, samo u emisiji AKTUELNOSTI NA happytv
U večerašnjoj emisji govore Aleksandar Šešelj, Dragan Vujičić i narodni polsanik Siniša Ljepojević.
Ruska armija uspešno je osvojila značajan deo Avdejevke i postavila svoju zastavu kao izraz kontrole nad osvojenim područjem. U svetlu ovih događaja, ukrajinska armija je primorana na bekstvo, budući da su osvojena gotovo sva uporišta koja je posedovala u ovom delu grada.
Zastava ruske armije na osvojenom području jasno označava prevagu u konfliktu i snažan kontrolni punkt na terenu. Mesto Avdejevke ima ključan značaj u nastavku sukoba iz nekoliko razloga. Pre svega, geografska pozicija Avdejevke i njen strateški značaj kao industrijskog centra čine je kritičnom tačkom za obe strane u konfliktu. Osvajanje ovog dela grada obezbeđuje ruskoj armiji kontrolu nad važnim komunikacionim i transportnim linijama, što doprinosi njihovoj strateškoj prednosti.
Moral Ukrajinksih snaga je manji nego u Bahmutu naglasio je Aleksandar Šešelj.
  • Avdejevka je čitav niz godina bila mesto sa koga su maltertirani građani čitavog Donjecka. Oni su kao na dlanu sa te pozicije imali  Donjeck bombardovali su sitematski stambena naselja dakle civilne ciljeve kao što su bolnice škole  i to znam iz ličnog iskustva jer sam to imao prilike da vidim. To nije reč o nekom drugom gradu to je ista Donjecka anglomeracija. To je vrlo blizo kao Beograd Surčin, između centra Donjecka i centra Avdejevke je tolika udaljenost. To je uvek predstvalao generalnu opasnost za život. Ukrajinci bi izgubili njihovu uporišnu tačku od 2014 godine. Liniju razdvajanj koja je na tom području najmanje aktuelna.  Najmanji prodor je ruska vojska ostvarila na tom pravcu na tom delu fronta. Avdejevka u tim granicama je i bila. A kada govorimo šta su očekivanja, oni su generala sa najlošijom karijerom i sa najviše neuspeha postavili za glavnokomandujućeg, on je inače kriv za onaj poraz u Debajcevu. Jer šta god mi mislili o tome genral Zalužni da li je neonacista ili šta je je sposoban oficir  i ispostavlja se da je bio u pravu.

Osnovno pitanje koje ovih dana je aktuelno jeste finasiranje rata i narodni poslanik Siniša Ljepojević kaže da Amerika prebacivanjem težišta finasiranja rata na Evropu želi da izbegne priznavanj eporaza u ratu u toj zemlji.

  • Kada optuži Evropu za poraz ali ne sebe. Amerika veliku korist ima od toga jer Evropljani nemaju para i moraju da dižu američke kredite. Ali to ne može pomoći nikom. Ukrajina nastavlja najduže samoubistvo u istoriji. To je bilo i očekivano jer to je američki projekta. Niko nikad nije verovao da Ukrajina može da pobedi Rusiju to je samo u tom narativu zapadni um koji treba da opravda taj tragični eksperiment. naglašava Lepojević i dodaje
  • To je apsolutno tako to je sistem Evropa će dići kredit i dati ga Ukrajini, nemaju izbora i niko ih ne pita. Imate najogoljeniji najdrastičniji primer je Nemačka, ona nema taj kapacitet koja je naterana da bude lider. da bi se napravili tenkovi za Ukrajinu treba tri godine. na kraju će Amerika napustiti Evropu. Bez prirodnog potencijalan prezaudžena onda će biti primorana da zakuca vrata Moskvi. To možda ljudima sada može zvučati apsurdno. Niko ne može reći kada će se do desiti ali Evropa nema snage a kada će se probuditi. Italija je u bankrotu, Francuska nema. Dok ih Amerika ne sotavi i jednostavno ode.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter