Izvor: BSCHAPPY
16.02.2024 u 20:25
4

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Ukrajinske snage se povukle iz Avdejevke, u zatvoru na Aljasci preminuo Aleksej Navaljni

Informativna emisija „Aktuelnosti“ na Happy televiziji okupira čitav region svojim opsežnim analizama specijalne vojne operacije u Ukrajini koja svakog dana dobija neke nove obrise, ali one ključne reference, statistike i prognoze svake večeri sa širokom auditorijumom dele uvažni stručnjaci čije opservacija nude širu sliku ove ratne tematike. Današnju emisiju obeležava povlačenje ukrajisnkih snaga iz Avdejevke i verovatnog osvajanja Donbasa.

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni umro je u zatvoru, saopštilo je Regionalno odeljenje kazneno popravne službe.

„Dana 16. februara 2024. godine, u popravnoj koloniji broj 3, osuđenik AA Navaljni se posle šetnje osećao loše i skoro odmah izgubio svest“, navodi se u saopštenju Aleksej Navaljni, opozicionar i jedan od najglasnijih kritičara ruskog predsednika Vladimira Putina, umro je u 48. godini u zatvoru u Rusiji. Ova vest zasenila  je današnje povlačenje ukrajinske vojske iz Avdejevke koja označava i potpuno zauzimanje Donbasa od strane Rusije. Kao i jučerašnji napad u unutrašnjost Rusije, kada je u tržnom centru stradao veliki broj civila. 

Bio je sin vlasnika fabrike, a rodio se u selu zapadno od Moskve. Izrastao je u jednog od najvećih kritičara Putina. O ovim ali i drugim gorućim temama u večerašnjoj emisiji govore. Nikola Šainović, Nikola Krsmanović,  i Mladen Obradović.

Prema pukovniku Krsmanoviću Rusij imaju inicijativu na celoj liniji fronta, u zavisnosti od njenog dela različito je izražena.

  • Avdejevka je tačka na kojoj se situacija prelama, ja bih želeo da dodam da je primećeno na desnoj obali Dnjepra da se dovlače čamci, ne oprema prazni čamci. To znači da imaju plan evakuacije Zakrinki. Sekundarno Avdejevka, tu se stalno pominje kotao. Međutim umseto velikog kotla koji smo svi želeli da se desi da se tih sedam osam hiljada ukrajinskih vojnika opkoli, desio se mali kotao. Rusi su izabrali taktiku manjih okruženja

Ova taktika prema pukovnikovim rečima pomaže da se demorališe i ostala vojska u pozadini borbi, jer kako je rekao poraženi vojnici kada se povuku u vrate u jedinice oni su demoralisani.

Prema njegovim rečima uočavamo dva dela sa 3-4 hiljade  ukrajinskih vojnika, koji su skoro potpuno oruženi a prostor koji im je na raspologanju za povlačenje je svega 600 -700 metara.

  • U Avdejevku su upućene sveže ukrajinske snage koje se ne dovode direktno u Avdejevku, već pokušaj deblokade . Oni nemaju više čvrst put kreću svakih 15 -20 minuta . Sad kada su izašli na čistinu sledi napad Drnova. I moraju da spašavaju šta se da spasiti. Izvlačenje se vrši po malim grupama u intervalima preko nepristupačnih terena sa rastinjem. Puzanjem. Situacija za Ukrajince u Avdejevki je izuzetno nepovoljna i ako ne reše da upotrebe i te snage koje imaju u strateškoj rezervi da bi usporiče. Avdejevka će pasti to je činjenica.

Mladen Obradović kaže da je ova faza borbe za Avdejevku ne pkazuje da ide ogromnom brzinom, a takav slučaj bio i sa Bahmutom

  • Bitke oko tog grada su počele još u oktobru, ali što je izvesno jeste da je Rusija blizu osvajanja tog grada jer je uspela da dođe do fabrike Koksovskog kombinata i na taj način preseče glavni put kojom se snabdevala ukrajinska grupacija u Avdejevki sada je ostavljen mali izlaz za Ukrajinsku vojsku, vidimo da ukrajinska vojska preduzima napade koji su jednim delom . faktički nema nade da bi mogla da se spase . Ruska vojska preduzima napade koji sulže da se odvuče pažnja neprijatelju od glavnog težišta udara i da ih šalju u Avdejevku. Tako da je to bio slučaj i sa pripadnicima pojednih delova brigada. Ukrajini nije bitno koliko će ih izginuti i zato se toliko čeka sa povlačenjem  zato što računaju da će mobilisati nove ljude u oružane snage Ukrajine . Pod dva njima je jako važno da održe Avdejevku i druga uporišta u Ukrajini jer na taj način pokušavaju da skrenu pažnju zapadne javnosti. Videli smo kroz reakciju Džona Kirbija gde kroz navodnu tragediju odnosno svesni izbor ukrajinske komande koja je svesno žrtvovala ljude u Avdejevci oni ni kao vojska ni kao država, dakle ruska vojska ih zatvara u obruč i upseva da ih pobedi.

Bivši srpski premijer Nikola Šainović naglašava, deo intervju Vladimira Putina, koji je po njegovom mišljenju jako važan da ga javnost ne bi isputila.

  • On je podsetio u tom intervjuu da je u Istanbulu postignut dogovor da se izbegne sukob u Ukrajini i drugo u objašnjeu tog sporazuma on kaže da je povukao taj klin koji je išao prema Kijevu. To je bio mirovni gest u pravcu sporazuma, onda je došao Boris Džonson naredio Zelenskom da ne pristane nadogovor. Mi imamo krizu unutar Amerike i evo mi imamo priču o ovolikim žrtvama. Amerikanci koji su duboko zabrinuti svojim unutrašnjim problemima. Dve strane predstvaljau postojeći predsednik koji je u teškom mentalnom stanju da vodi celu državu. I drugi koji ima tako veliki rasporeds sudskih naloga da ne može da stigne na sva jer mu se nak poklapaju u isti dan. To guranje Ukrajine u rat, možda do pre godinu dana od danšnjeg momenta ličilo je na histeriju da će Ukrajina potući do nogu Rusiju i ušetati u Krim. Kada je ruska vojska napustila Herson onda smo to ovde slušali isto . Mi imamo poraz za porazom sa istom pričom . Rusija je prevazišla one svoje probleme koje imala na početku rata, sa Vagnerom sa ovim i sa onim , nije to malo, ali sada ide u jedno konstantno napredovanje na frontu.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

4 thoughts on “„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Ukrajinske snage se povukle iz Avdejevke, u zatvoru na Aljasci preminuo Aleksej Navaljni”

  1. Taj Netanjahu nikakavo opravdanje nema u vezi genocida nad Palestinskim životima, verujem da ga svi mrze koji ga slušaju šta trabunja kao razlog koji sprovodi za ubijanje Palestinaca , UN SA SB MORAJU DA STVORE PALESTINSKU DRŽAVU ,a ZA SVAKI IZGUBLJENI PALESTINSKI ŽIVOT ODUZETI OD Izraela 1000 Km2 I DODATI PALESTINSKOJ DRŽAVI .Živela Palestina .
    Evo sada priča da poslušam Vućevića .

    4
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter