Izvor: BSC HAPPY
10.11.2023 u 20:37
1

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Izrael i Amerika su stvorili Hamas jer im je bio potreban da uguši Fatah!

Sponzori Zelenskog su zabrinuti, takođe u nepovoljnom položaju mogla bi se naći i jevrejska udruženja širom sveta zbog onoga što Vlada Izraela radi u Pojasu Gaze, ovo pokazuju najnovija istraživanja zapadnih medija. O ovim temama u večerašnjoj emisiji „Aktuelnosti“ govorili su: Nemanja Antić, Igor Ivanović i Miroslav Španović.

Arapi nemaju snagu da uzvrate

– Hamas je proglašen terorističkom organizacijom, ali teško da možemo da kažemo da je njegova istorija potpuno teroristička. On je kao politička organizacija dobio izbore u Pojasu Gaze i uspostavio za takve uslove neku vrstu legitimne vlasti. On ima svoje vojno krilo koje se naziva Al Kasam i pre bi za vojno krilo mogli da kažemo da ima elemente terorističke organizacije. Ali Pojas Gaze i odnos Izraelaca i Palestinaca natopljen je mržnjom, koju čak mi odavde možemo da osetimo. To nije apstraktna mržnja, već vidljiva golim okom. Istorija njihovih odnosa je istorija neprestane mržnje. Netenjahu se pozvao na biblijski narod Amalek perotiv koga je dozvoljeno sve, to je sinonim za rat do istrebljenja – navodi publicista Igor Ivanović i dodaje da arapski faktor trenutno nema snagu da uzvrati.

Izrael i Amerikanci su stvorili HAMAS

Sa njim se slaže i pukovnik Miroslav Španović, ali ističe da Hamas nije teroristička organizacija za sve.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Amerika podržava svaki korak izraelske vlade

– Moramo reći ko je napravio Hamas. Da bi se pobedio Jaser Arafat i njegov palestinski pokret osnivanje Hamasa su, kako se priča, pomogli Izrael i Amerika. Kao što je kolega već rekao Hamas je učestvovao na demokratskim izborima na kojima je pobedio. E sad ako mi gledamo da neko za mesec dana ubije 10.000 ljudi od toga 5.000 dece i ne govorimo o prevelikoj upotrebi sile. Setimo se šta su nama govorili i kako su dotrčale mirovne snage, gde su sada te mirovne snage u Palestini? – pita se Španović.

Zločin koji se ne može sakriti

U svim sukobima do sada mediji su imali veliku ulogus, sada deluje da mož Zapadnih medija nije dovoljna da se sakrije šta se dešava.

– U početku je većina planete stala na stranu Izraela, a protiv Hamasa, možda i protiv Palestinaca. Kako je vreme prolazilo tas se pomerao od neutralnosti zemalja ka osuđivanju prevelike upotrebe sile. Određeni broj i Zapadnih medija imao je prigovor savesti, gledajući šta se dešava i vrlo brzo su počeli da izveštavaju ispravno. Ali zaključci koji neki izvode iz ispravno prenesenih događaja na terenu su različiti. Međutim, iskreni da budemo mnogi su osudili prekomernu upotrebui sile i stradanje civila. Slike su autentične, ali nisu svi tekstovi ispod slika ispravni – napominje ekonomista Nemanja Antić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Izrael i Amerika su stvorili Hamas jer im je bio potreban da uguši Fatah!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter