Izvor: BSC Happy
27.12.2023 u 20:30
0

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Koferi Evrope su odavno ispražnjeni“

Rat u Ukrajni je samo jedna od šahovskih tabli  na kojoj se događaju stvari koje će opredeliti novi svetski poredak. Sve ukazuje na to da on neće biti američki, već multipolarni. Sergej Šojgu je nedavno izjavio da Rusija proizvodi više projektila  nego sve zemlje NATO pakta zajedno. Ona je prema njegovim rečima proizvela u ovoj godini preko 20 miliona projektila, metaka različitih vrsta i kalibara. Vojna industrija Rusije isporučila je svojoj vojsci 250 aviona i 57 ratnih brodova.

Gost „Aktuelnosti“ Branislav Ristivojević  komentarisao je trenutnu situaciju na frontu u Ukrajini, podsećajući da je po njegovom mišljenju ovo rat iscrpljivanja.

– Ovo je od prošle jeseni postao rat iscrpljivanja, a zaraćenim stranama, barem onima koje su razumne je postalo jasno da pobednik neće biti  onaj koji osvoji više kvadtratnih metara i kilometara, već onaj koji će uspeti da iscrpi  resurse protivnika do te mere da ovaj više nije u stanju da ulaže ni tehnička sredstva, ni ljude u front. Sada smo svedoci da je bilo potrebno 20 meseci da se resursi u Ukrajini iscrpe do kraja. Tamo je u toku nova mobilizacija još 500.000 ljudi, starosna granica je spuštena za 3, 4 godine, a dozvolili su čak da se mobilišu i žene- rekao je on i podsetio da je pomoć koja stiže sa Zapada dosta slabija nego na početku rata.

– Kada je u pitanju Evropa, njeni koferi su odavno ispražnjeni, ona može još malo novcem da pomaže, ali materijalnim i tehničkim sredstvima više ne – rekao je Branislav Ristivojević.

Juče i danas pojačane su borbe za Avdejevku, a Zoran Anđelković objasnio je zašto se Ukrajinci teško povlače uprkos velikim žrtvama.

– Kada se pomeri front iza Avdejevke onda je prostor za napredovanje ruskih snaga ozbiljno otvoren i preti opasnost da će mnogo brže napredovati ka drugim mestima, ka centralnom delu Ukrajine. Mi smo mnogo puta razgovarali o tome zašto je front  zamznut i zašto nije bilo velikih pomeranja. General Šojgu je pre neki dan u izveštaju Putinu obrazložio da su se ruske snage tu utvrdile i da oni ne pokušavaju da napreduju već da očuvaju liniju razgraničenja i razdvajanja. Cilj je da dođe do situacije da se ukrajinske snage iscrpe u svim elementima – rekao je Anđelković.

Nemanja Antić je podsetio na elemnete koji u ovom trenutku idu u prilog Rusiji.

– Zima 2024. godine će biti ključna za vojne operacije u Ukrajini i ona u svakom slučaju pogaduje ruskim snagama. Pored toga, u Americi imate izbore, a njihova javnost će biti celu narednu godinu okupirana svojim nacionalnim interesima. Ukrajina je isečena iz senatske američke pomoći, a to je bio paket od 116 milijardi dolara od kojih je oko 65 milijardi trebalo da ide kao pomoć Kijevu za vojne operacije -rekao je Antić ukazavši i na probleme sa kojima se Evropa susreće.

– Ako uđemo u Evropu, budžet Nemačke je u deficitu, on je veći nego ikad, čitavih 17 milijardi evra. Nemci su pritom prinuđeni da prime najveći broj ukrajinskih izbelica i to je veliki teret za njihovu javnu kasu. Problem opozerivanja je takođe problematičan, ogroman broj privrednika je pritisnut da se ta kasa napuni. Oni su počeli da beže u Ameriku, dosta se komeša, domaće stanovništvo je sve manje naklonjeno prema migrantima – objasnio je Antić

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter