Izvor: BSC happy portal
21.12.2023 u 20:23
0

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Sprema se VOJNI PUČ protiv Zelenskog

Ukrajinske trupe primorane su da ograniče obim nekih vojnih operacija zbog smanjenja strane pomoći. One se suočavaju sa manjkom municije na celoj prvoj liniji fronta, što stvara veliki problem Kijevu, rekao je nedavno general Oleksandr Tarnavski, navodeći da nedostaju i artiljerijske granate posebno za oružje iz vremena Sovjetskog Saveza. Iako je zvanični Kijev ranije izrazio nadu da će ojačati sopstvenu proizvodnju municije uz pomoć Zapada, ipak Ukrajina se i dalje u velikoj meri oslanja na pošiljke sa Zapada, posebno na isporuke raketa dugog dometa i sistem protivvazdušne odbrane kako bi se borila protiv okupacije ruskih snaga.  Dodatno, milijarde dolara pomoći Kijevu blokirani su, pošto su republikanci ranije ovog meseca u američkom Kongresu blokirali vojnu pomoć od 60 milijardi dolara za Ukrajinu, a potom je i Mađarska prošle nedelje stavila veto na pomoć EU.

Sa druge strane, Ruska vojska ujednjena je oko vere i ideje da su oni oličenje dobra u borbi protiv zla. Baš zbog toga Rusi ostvaruju pobede svakim danom, nekada manje, nekada veće, ali linija fronta se pomera.

RUSI IZVELI JURIŠNU OPERACIJU: Parališuća bitka na severu (VIDEO)

Prof. dr Branislav Ristivojević ukazao je na pravi pokazatelj rezultata rata u Ukrajini.

– Najmanji pokazatelj rezulatata ovog rata je činjenica da je inicijativa unazad mesec prešla na stranu ruske vojske, a ono što je pravi pokazatelj je da Ukrajinska vojska sve više ostaje bez resursa neophodnih za rat. Ovaj rat je vrlo brzo, još pre godinu dana,  postao rat iscrpljivanja. U takovom ratu, suština nije koliko ste kvadratnih kilometara osvojili, već koliko ste materijalnih resursa i nažalost ljudi sa druge strane uspeli da eliminišete. Ono što se dešava da ukrajinska strana, već godinu ipo dana za mene začuđujuće, ali to još uvek nije uspela da shvati – rekao je Ristivojević.

O sledećem mogućem potezu ukrajinskog vojnog vrha govorio je politikolog Aleksandar Pavić.

– Može lako da se desi da se sprema vojni puč protiv Zelenskog. Očigledno je da postoji ta tenzija. U nekom trenutku Zapadu će biti potrebna neka izlazna strategija, mada ja ne verujem u izlaznu strategiju dokle god je Bajden na vlasti, ali njima će biti potrebno nešto, jer se Zelenski istrošio kao markteinška figura, svima je dosadio i sada je samo pitanje u kome trenutku će biti povučen – rekao je Pavić.

Radovan Kalabić istoriograf podsetio je da je pravoslavlje bilo najveća snaga ruskoj vojsci u najtežim trenucima i odlučujućim bitkama kroz istoriju.

Glavna strategija NATO pakta protiv Ruske federacije bila je ništa drugo nego pokušaj slamanja Rusije i kao što je oduvek bilo, njenog pokoravanja, rasparčavanja i pljačke njenih prirodnih resursa. Molitva ruskih vojnika pre stupanja u bitku, mene su te scene neodoljivo podsetile na jednu od ključnih bitaka u Drugom svetskom ratu, koja je ujedno bila i prelomna, a to je Staljingradska bitka gde je 27. januara na Svetog Savu krenuo odlučujući juriš sovjetske vojske.  Vi kada pogledate u toku drugog svetskog rata, kada je Hitler najviše napadao Sovjestki savez, vi tada vidite da je postojao jedan duhovni poroces povratka Rusije pravoslavlju , to je najveća snaga i najveći izvor moći ruskom narodu -rekao je Kalabić

 

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter