Izvor: BSC HAPPY
20.01.2023 u 20:55
0

„AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY: „Surovikin je Ruse preveo u defanzivu i u odbrani je smanjio ruske gubitke u velikom procentu!“

U emisiji "AKTUELNOSTI" na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 331. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini, a najznačajniji su da je sastanak ministara odbrane NATO u bazi Ramštajn protekao bez dogovora o slanju teškog naoružanja Ukrajini, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski poručio je da nije ostalo još mnogo vremena da se deluje, a Moskva upozorava NATO da dobro razmisli pre nego što isporuči vojnu tehniku Kijevu.

O ovim i ostalim temama povezanim sa sukobom u Ukrajini razgovarali smo sa našim gostima: prof. dr Branislavom Ristivojevićem, analitičarem Milanom Vilićem i Ljubanom Karanom, bivšim oficirem KOS-a.

Ljuban Karan istakao je da su se u bazi Ramštajn u Namačkoj sastali predstavnici oko 50 država antiruskog fronta, koje već imaju nekakav štab za rat protiv Rusije, što još jednom potvrđuje globalni karakter ovog sukoba.

„Vidite, kada se pogleda, u toj bazi Ramštajn, tamo je bilo na jednom mestu 50 država, ako se ne varam, u tom antiruskom frontu i oni se dogovaraju šta će da pošalju od naoružanja. Po mom mišljenju, ta baza ili ta grupa najjačih država iz tog fronta, oni već imaju nekakav štab za vođenje rata protiv Rusije, tako da ovaj rat nikako ne može nikako da se tretira kao rat između Ukrajine i Rusije, već NATO pakt ima toliko značajnu ulogu u vođenju tog rata da može da se smatra da je to rat Rusije i NATO pakta, a Ukrajina jednostavno služi kao teritorija ili kao platforma za obračun. Sve je počelo prilično naivno, a sada je stvar došla do krajnjih granica ozbiljnosti“, izjavio je Karan u emisji „AKTUELNOSTI“.

„AKTUELNOSTI“ NA TV HAPPY: „Razvojni put je zaista interesantan kod Nemaca, bili su uzdržani u početku, ali pritisak je veoma jak na njih da ne budu slaba tačka!“

Upitan da prokomentariše izjave Zelenskog da mora brzo da se deluje, Karan je istakao da on to ne bi komentarisao jer je Zelenski „opasan“ strateg koji je totalno upropastio Ukrajinu.

„Ako je to rekao Zelenski, onda je to ne bih komentarisao. On je „opasan“ strateg koji je već totalno upropastio svoju zemlju. Ukrajina kakva je bila i kakva je od kada je vodi Zelenski ne može da se poredi i pitanje je da li će uopšte opstati kao država. Tako da kada Zelenski nešto procenjuje, računajte da to nije nikakvo stručno mišljenje,  nego nekakva gluma, ili neko mu je rekao da to nešto kaže, neko mu je napisao pa čita sa „idiota“… Tako da to što on priča ne treba da zavređuje pažnju“, smatra bivši oficir KOS.

On je potom istakao da situacija za Ukrajinu zaista jeste hitna.

„Jadni Ukrajinci čekaju, Zapad ih gura samo napred, a ruska mašina se kreće korak po korak“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

„Zašto je Ukrajina i ukrajinska vojska došla u tu situaciju? Mi sada možemo pričati o Surovikinu, te smenjen je, nije smenjen, zašto, kako i o tome imam svoje mišljenje, ali on je stabilizovao front, obezbedio je nekakvu novu regrutaciju i popunu jedinica i što je najvažnije, on je uspeo da razbije oštrinu nekog ukrajinskog fronta iz onog vremena kada je on došao koji je bio uperen prema Krimu. Bile su ovako grupisane neke jedinice u Belorusiji, neke širom ovog fronta dugačkog 1.000 kilometara, tako da su se Ukrajinci uplašili da može da bude ugrožen Kijev, razvukli su svoje snage i došle u situaciju da ne mogu više da napadaju jer su tako razvučene veoma slabe, a ne smeju opet da prekinu te ofanzivne udare, negde moraju da napadaju. Sada je to Bahmut i taj deo, ali oni kad bi prestali da vrše te napada oni ne bi dobili oružje, ne bi dobili pomoć sa Zapada. Oni te slike sa frontova gde stradju šalju tamo i onda dobijaju neku pomoć, ovako ne bi dobili ništa. Surovikin je napravio to da jednostavno, Ruse je preveo u defanzivu i u odbrani je smanjio ruske gubitke u velikom procentu, a Ukrajinci pošto napadaju, jurišaju, oni ginu bar tri puta više, ako ne i 10 puta više od ruske vojske“, zaključio je Karan.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom Youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter