Izvor: BSC HAPPY
19.01.2023 u 21:20
0

„AKTUELNOSTI“ NA TV HAPPY: „Razvojni put je zaista interesantan kod Nemaca, bili su uzdržani u početku, ali pritisak je veoma jak na njih da ne budu slaba tačka!“

U emisiji "AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 330. dan rata u Ukrajini. Najžešće borbe i dalje se vode oko Bahmuta, Avdejevke i Marinke, Moskva je poručila Kijevu da bi udar na Krim bio "izuzetno opasan", a izdvajamo i to da je 11 zemalja najavilo novu vojnu pomoć Ukrajini.

Naši sagovornici o ovim i ostalim temama povezanim sa sukobom u Ukrajini bili su: Nikola Šainović, bivši premijer Srbije, pukovnik Miroslav Španović i novinar Miroslav Stojanović.

Miroslav Stojanović istakao je da bi ruska ofanziva mogla da prelomi zbivanja na frontu i da se to vidi po grozničavoj potrebi da se Ukrajini što pre pošalje teško naoružanje.

„Interesantno je da u zapadnoj štampi i političkim krugovima se uveliko govori o jednoj ruskoj ofanzivi koja bi mogla možda da prelomi u ovom času na frontu ono što se zbiva. Može se to zaključiti  po jednoj grozničavoj potrebi da se što pre Ukrajini pošalje teško naoružanje. Već uveliko se govori o nemačkim tenkovima „Leopard 2“ i američkim tenkovima „Abrams“  i po tome bi verovatno trebalo da se govori o tome da verovatno ta ofanziva predstoji, nešto snažnije nego što je to do sada bilo. Biće interesantan naravno i taj skup ministara odbrane NATO pakta i to na tlu Amerike u Nemačkoj, američkom jer je na tlu velike baze SAD „Ramštajn“. Taj skup bi verovatno trebalo da prelomi kako i koliko od tog teškog naoružanja koje traže Ukrajinci…“, izjavio je novinar.

General Luka Kastratović za „AKTUELNOSTI“ o planovima Zapada: „Oni ovim žele da iscrpe Rusiju i ne odustaju od toga da rasparčaju Rusiju!“

On je izjavio da nije sigurno da će nemački i američki tenkovi ipak stići u Kijev

„Nemačka i sada izbegava da to učini, međutim interesantno je da je Zelenski uputio onu poruku, indirektno, ne pominjujući kancelara Šolca, gde ga je  kritikovao da je rekao: „To je neka vrsta izgovora, mi očekujemo da to saveznici učine da mi ne bismo bili usamljeni“, ali je dogovor očigledno bio sa Bajdenom da se ne šalju ni „Abramsi“ ni „Leopardi 2“. Interesantna je i smena ministarke odbrane u Nemačkoj, Lambrehtove, ona je otišla, ne zbog nekih sitnih afera koje je jesu pratile, nego je očigledno trebalo pojačati jednu struju, koja je dosta jaka u vladi Olafa Šolca i u kojoj interesantno predanjače upravo Zeleni, da se daleko više Nemačka angažuje, koja je po procenama neka slaba karika u tome, okleva i tako dalje“, dodao je novinar.

Pukovnik Miroslav Španović za „AKTUELNOSTI“: „Ruska ofanziva je počela, Bahmut i Soledar su potrošili ukrajinske rezerve u vojnicima!“

Stojanović je istakao i da su u početku Nemci bili uzdržani, ali da se vrši veoma jak pritisak na njih da ne budu slaba tačka.

„Kod Nemaca je taj razvojni put najveći. Znamo, u početku su nudili samo 5.000 šlemova, a sada su stigli do tenkova. Taj put razvojni je zaista interesantan kod Nemaca, bili su uzdržani u početku, ali pritisak je veoma jak na njih da ne budu slaba tačka. Poljaci već najavljuju da će oni iz svog arsenala tenkove „Leopard 2″, iako vlada u Berlinu ima potpisano sa zemljama koje su svojevremeno dobile ili kupile te tenkove, da ih ne mogu otuđivati, ni prodavati, ni ustupati drugom bez saglasnosti vlade u Berlinu, ali premijer Poljske je Moravjecki je izjavio da oni to mogu da učine i samovoljno“, izjavio je Stojanović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter