Izvor: BSC HAPPY
18.01.2023 u 22:22
0

General Luka Kastratović za „AKTUELNOSTI“ o planovima Zapada: „Oni ovim žele da iscrpe Rusiju i ne odustaju od toga da rasparčaju Rusiju!“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 329. dan rata u Ukrajini, a između ostalih, to su informacije da je ukrajinska linija odbrane probijena na mestima Seversk, Artjomovsk i Krupjansk.

O ovim i ostalim dešavanjima povezanim sa ovim sukobom razgovarali smo sa našim gostima: kulturologom prof. dr Jovanom Janjićem, generalom dr Lukom Kastratovićem i prof. dr Srđanom Perišićem, profesorom geopolitike.

General Luka Kastratović govorio je o povlačenju ruskih snaga iz Hersona za koje se ispostavilo da je važan strateški momenat u ovom sukobu.

„Ne samo ovaj potez koji su sada naknadno priznali da je strateški. Videli smo da su se Rusi povukli bez gubitaka, organizovano, izmestili stanovništvo da ne gine. Ne samo ova operacija koja će se izučavati na akademijama velikih sila, nego će uopšte izučavati ovih 20 godina jačanja oružanih snaga Ruske Federacije iz prostog razloga što pre dvadesetak godina ruska vojska je bila potpuno rasturena i uništena. Ljeljcin je demontirao nuklearne bojeve glave, raketne sisteme, ostavio stručnjake i vojsku bez hleba. Podići za 20 godina ovakvu snagu, to je…“, rekao je Kastratović.

General je istakao da je u poslednjih 20 godina Rusija značajno

„Finansijski stručnjak Nurijel Rubini još 2007. godine, a imamo više planova ja bih pomeno samo ovih poslednjih petnaestak godina, kada je bila velika ekonomska kriza, kaže da je jedan od strateških američkih ciljeva uništavanje Ruske Federacije. Tako da je ova specijalna vojna operacija iznuđena. Čak je i naša štampa često pisala, posebno 2016. i 2017. godine da se SAD pripremaju za napad na Rusiju. Tako da za ovih 20 godina podignute su oružane su snage i te sankcije su dale podstrek Rusiji da razvijaju svoju tehnologiju, da ne zavise od Zapada. Prešli su na sopstvenu proizvodnju, a tačno je da je ljubav prema otadžbini prema odbrani kod Rusa posebno razvijena“, dodao je Kastratović

On je istakao da je osvajanje Ukrajine upravo cilj SAD.

„Osvajanje Ukrajine je upravo cilj SAD, jer su kroz istoriju osvajači stalno isticali da ako hoće da pokore Rusiju prvo treba pokoriti i osvojiti Ukrajinu. Ukrajina je utvrđena tako da se rat vodi mesecima u uslovima nuklearnog rata. Preko ukrajinske teritorije kroz istoriju su se prelamale bitke sa severa, sa zapada Tevtonci, sa istoka od Mongola… Zapad je krenuo svestan toga da će biti otpor ali sami stratezi SAD su rekli neće direktno ići u rat sa Rusijom nego će drugi da ratuju. Oni ovim žele da iscrpe Rusiju i ne odustaju od toga da rasparčaju Rusiju, jer kad su slomili SSSR rekli su da ne treba samo razbiti SSSR, nego i podeliti rusku teritoriju“, zaključio je general.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter