Izvor: HAPPY BSC
09.01.2023 u 20:20
0

ANALITIČAR MILAN MILIĆ U „AKTUELNOSTIMA“: „Rusija će okončati sukob onda kada kao iz tube bude iscedila sve ono što je nacističko“

Rusija će okončati sukob onog trenutka kada kao iz tube bude iscedila sve ono što je nacističko i što ne bude htelo da dočeka ruskog vojnika sa pesmom i igrom

U večerašnjoj emisiji „Aktuelnosti“ gostovali su: Ivana Stojanović – politikolog, Mina Zirojević – Institut za uporedno pravo i Milan Milić – analitičar.

– Trenutna situacija na frontu je manje više nepromenjena već dobrih 10 meseci. Ništa se bitno ne dešava u vojničkom smislu, osim što se pojačava intenzitet borbenih dejstava. Ono što je karakteristika za ovaj rat je da se vodi jedna relativno poziciona borba na jednoj liniji sukoba koja je davno već razvučena i na koju ukrajinske snage sukcesivno dovode novi borbeni materijal i ljudstvo koje Rusija temeljito satire. Ta linija fronta neće biti znatno pomerana. Nema ni razloga da se to desi, jer suštinu ooga rata nećemo videti u Ukrajini, nego u vremenskom rasponu koji je neophodan da bi se dostigla tačka kada je protivnička zapadna strana, ukupni Zapad oslabio do mere da se može ići u fazu broj dva, kada očekujem da će ovaj sukob izaći iz Ukrajine – rekao je Milić.

Prema njegovim rečima, ovo što se aktuelno dešava u Ukrajini je još jedan, ko zna već koji po redu istorijski sukob gde mi udaramo na nas za račun onog trećeg.

– To će potrajati. Ta vrsta ispiranja mozga koje je urađeno ukrajinskom stanovništvu kroz dugi niz godina, kojim se nije moglo parirati jer su sva sredstva i moć bila u zapadnim rukama, u specijalnim psihološko-propagandnim dejstvima, nažalost daje rezultate. Rusija će okončati sukob onog trenutka kada kao iz tube bude iscedila sve ono što je nacističko i što ne bude htelo da dočeka ruskog vojnika sa pesmom i igrom – istakao je on.

Milić je naglasio da će druga faza sukoba početi onda kada ruska procena bude bila da je Zapad dovoljno oslabio u svim segmentima i dodao da se ovaj rat vodi i u drugim dimenzijama: propagandnoj, ekonomskoj, ideološkoj,…

– Rusija radi jednu unutrašnju transformaciju, dosta jaku koja je mnogo bitnija od ovoga što se dešava u Ukrajini, ali još uvek ne vidim da su iznašli validan i konzistetan ideološki odgovor, jer ovde je posredi sukob dve ideologije u suštini. Jedne koja se rađa i koja tek treba da dobije svoje obrise i jedne koja silazi sa istorijske scene, uz koliki urlik i vrisak, to ćemo videti – kazao je Milić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter