Izvor: HAPPY BSC
09.01.2023 u 20:40
0

IVANA STOJANOVIĆ U „AKTUELNOSTIMA“: „Ukrajinci masakriraju svoje mrtve, što podseća na slučaj Račka koji smo mi proživeli“

Ukrajinci su počeli sda otkopavaju mrtve u Harkovskoj oblasti i da ih masakriraju!

U večerašnjoj emisiji „Aktuelnosti“ gostovali su: Ivana Stojanović – politikolog, Mina Zirojević – Institut za uporedno pravo i Milan Milić – analitičar.

Zirojevićeva je istakla da će front u Ukrajini biti još aktivniji kada krene zima i kako tlo bude što čvršće kako bi mogla i artiljerija lakše i brže da se kreće.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Borbe se vode po gradovima, što znači da je veoma teško jer se vojnici kriju po podrumima. Artiljerija u principu radi. Sada imamo situaciju da Rusi imaju veliki broj vojnika koje mogu da dovedu na front. Njih 150.000 je završilo svoju obuku i očekuje se da će vrlo brzo biti na terenu, dok je kod Ukrajinaca veliki broj otišao. 15 miliona je otišlo u zapadne zemlje. Kada saberemo i ljude koji su otišli u Rusiju i dalje videćemo da nema iše ni polovine od broja koji su imali na početku – kazala je ona.

PUKOVNIK MIROSLAV ŠPANOVIĆ U „AKTUELNOSTIMA“: „Ni u jednom ratu se Amerika nije izborila za mir, čak i uz njihovu pomoć Ukrajina je potrošila previše ljudskih resursa“

Prema njenim rečima, Rusija radi na mnogo nivoa, uključujući i to da sprečava špijunske organizacije.

– Mislim da neće tako brzo doći do direktnog sukoba Zapada i Rusije, jer niko u Evropi neće da se bori. Od pozvanih se samo svaki peti javi. Ako Nemačka neće, imamo samo Poljsku – kazala je ona.

– Ovde se radi o taktici da svako krije do kraja adute koje ima u džepu i oni će biti izneti onog momenta kada se proceni da je neophodna njihova upotreba. Sa druge strane Zapad se maksimalno oslobađa zastarelog naoružanja tako da je Ukrajina postala groblje rashodovanog oružja. Imamo priliku da vidimo da Ukrajini edostaje vojnika. Počeli su da mobilišu mladiće od 18 godina, pa čak i maloletna lica aktiviraju. To je i sam Hitler radio pred kraj rata kada nije imao koga pa je mobilisao decu – istakla je Stojanovićeva.

Ona je naglasila da je ovo tragedija dva naroda koja u suštini imaju vrlo sličnu istoriju i istu veru i dodala da Ukrajina radi maksimalnu propagandu.

– Počeli su da otkopavaju mrtve u Harkovskoj oblasti i da ih masakriraju. Svoje mrtve poginule u bitkama da bi prikazali kako su to uradili ruski vojnici. To podseća na slučaj Račka koji smo mi proživeli. Apsolutna linija propagande koja se nije promenila i vrlo je prpoznatljiva i Rusima ništa novo ne donosi. Sam Zelenski ide na to da će sa agresivnom propagandom nekako uznemiriti još više zapadnu javnost i iznuditi jaču pomoć i upliv NATO pakta koji on želi. Na njegovu žalost to se još ne dešava i neće se desiti u bliskoj budućnosti. Iza zavese će se, a već se sada i dešava, doći do nekih pregovora između Amerike i Rusije, jer jasno je da je Evropa sluškinja Amerike – rekla je ona.

Stojanovićeva je ocenila da su Americi neophodniji pregovori i dodala da je Amerika svetska sila, do nedavno najveća, međutim sada je u silaznoj putanji.

– Oni će javno ići na to da nisu za pregovore, da se Putin mora pobediti. Sam Zelenski ga naziva Hitlerom i govori da je Rusija svetsko zlo. Ipak je jasno da će sve biti rešeno pregovorima Rusije i Amerike. Hvala Bogu ako se sve tako desi i ako ne dođe do nuklearnog napada i ako dođe do razumnijeg stava u budućnosti – istakla je ona.

Zirojevićava je rekla da korišćenje zastarelog naoružanja koristi Rusiji, jer se lako prebacuju sa stema na sistem, za razliku od Ukrajinaca koji dobiju malo nemačkog, malo francuskog, malo američkog oružja različitih generacija što zahteva stalnu obuku koju oni niti imaju vremena da rade niti je svrsishodno kada je rat u toku.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter