Izvor: HAPPY BSC
08.01.2023 u 22:39
0

PUKOVNIK MIROSLAV ŠPANOVIĆ U „AKTUELNOSTIMA“: „Ni u jednom ratu se Amerika nije izborila za mir, čak i uz njihovu pomoć Ukrajina je potrošila previše ljudskih resursa“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na Happy televiziji razgovarali smo o događajima koji su obeležili 319. dan rata u Ukrajini.

Tokom informativne emisije ove večeri govorio se i o specijalnoj vojnoj operaciji, trenutnom stanju na  frontu i svim trenutnim dešavanjima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Naši sagovornici na teme povezane sa ovim sukobom bili su: pukovnik Miroslav Španović, istoriograf dr Radovan Kalabić i naučni savetnik prof. dr Dragan Petković. 

Pukovnik Španović naglasio je da Zapad uvek igra mudro i sa kompletnim planom, ali je očigledno da su u ovom planu nešto preskočili, a to nešto ih na njihovu žalost ne dovodi do krajnjeg cilja koji su zamislili.
– Ovaj građanski rat koji se vodi u Ukrajini je toliko podelio svet da je očigledno da je Zapad Ukarjinu doveo do ove situacije. Zapad je na ovome insistirao. Oni sa Zapada rade mudro, oni najpre odrede cilje i rade na tome, deo po deo, kako bi na kraju došli do ostvarenja krajnjeg cilja. Ali su ovde nešto izgleda preskočili, jer su misili da će ih Ukrajina dovesti do krajnjeg cilja, ali je recimo sada Ukrajina dalja od NATO pakta više nego što je ikada bila, rekao je pukovnik Španović.

RADOVAN KALABIĆ ZA „AKTUELNOSTI“: „Pravoslavlje je na nišanu Zapada, oni su protiv pravoslavnog ruskog sveta, ovo je već format SVETSKOG RATA“

Ukrajina čak i uz ogromnu pomoć koju dobija polako gubi, tačnije već je mnogo izgubila, kako kaže pukovnik Španović, pogotovo je izgubila ljudske resurse koji su najveći gubitak.
– Možda se trenutno čini da ovo njima odgovara, ali ne odgovara, ova pomoć koju daju je takva da ispada da nije dovoljna. Realno je da je Ukrajina potrošila sve resurse, pogotovo ljudske resurse. Činjenica je, i to se više ne krije, da njima rukovode amerikanci, zaključio je pukovnik Miroslav Španović.

PUKOVNIK STEVIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“: Putin je nedavno rekao da UKRAJINCI sa svojim oruđima na frontu ne mogu da unište ruske oružane snage!“

– Zanimljivo je spomenuti da su rusi prvi u svetu napravili minobacač koji je 240 milimetara koji je najveći u svetu, do sada je najveći bio 140 milimetara. To je veoma teško i moć je zadivljujuća. Raketni udari su bili, to je jasno, ali šta je upotrebljeno od oružja, ne može se tačno znati, istakao je pukovnik Miroslav.
Ni u jednom ratu se Amerika nije izborila za mir, kada ulaziš u rat moraš imati jedno težište, oni nemaju, sada su krenuli na Kinu recimo, rekao je pukovnik Miroslav Španović.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter