Izvor: HAPPY BSC
08.01.2023 u 22:00
0

RADOVAN KALABIĆ ZA „AKTUELNOSTI“: „Pravoslavlje je na nišanu Zapada, oni su protiv pravoslavnog ruskog sveta, ovo je već format SVETSKOG RATA“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na Happy televiziji razgovarali smo o događajima koji su obeležili 319. dan rata u Ukrajini.

Tokom informativne emisije ove večeri govorio se i o specijalnoj vojnoj operaciji, trenutnom stanju na  frontu i svim trenutnim dešavanjima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Naši sagovornici na teme povezane sa ovim sukobom bili su: pukovnik Miroslav Španović, istoriograf dr Radovan Kalabić i naučni savetnik prof. dr Dragan Petković. 

Radovan Kalabić najpre se dotakao događaja koji su obeležili pravoslavni Božić i istakao je da su svi ti događaji koji su se desili na Božić u Rusiji, pa onda i u Srbiji, povezani i predstvaljaju zapravo udar na pravoslavlje, kako je rekao, pravoslavlje je na nišanu Zapada.
– Ovo je rat koji je sinhronizovan sa ratom, odnosno pokušajem finalnog obračuna kolektivnog Zapada sa hrišćanstvom. Ako pogledate događaje koji su se dogodili na najradosniji hrišćanski praznik, po pravoslavnom kalendaru, a to je Božić, ne samo na ukrajinskom ratištu, već svuda gde su tačke pravoslavlja, a tu imeđu ostalog mislim i na nas Srbe, videćete niz događaja koji predstavljaju ništa drugo nego pokušaje na zločinački način skrnavljenje pravoslavnih svetinja i svetkovine i praznika kakav je Božić. Takvi događaji dogodili su se kako kod nas, tako i u Rusiji, gde su pokušali da zabrane bogosluženje u dva najbitnija manastira. Kada sve to povežete sa pokušajem da se zabrani ulazak patrijarha na KiM, pa zatim napad na srpske dečake na Badnji dan i sam Božić, videćete da je to jedna sinhronizovana akcija. Pad hrišćana je pao ispod 50 odsto, odnosno 41 odsto, kada imate takav pad u većini zapadnih zemalja, jasno je da vlada pravoslavni svet, odnosno Rusija i Srbija, samim tim jasno je da smo mi na njihovom nišanu, bio je jasan dr Kalabić.

DRAGAN PETKOVIĆ U „AKTUELNOSTIMA“: „Ukoliko Amerika enormno ne poveća broj plaćenika i doborovoljaca, Ukrajina gubi ovaj rat u 2023. godini“

– Ovo je bila prilika da se pokaže svačije lice, videli ste kakva je bila reackija Zapada na odluku Putina da se obustavi oružana vatra za vreme Božića, to me ništa ne iznenađuje, to je strategija sotone. Ukoliko neko neće da razgovara o nekom problemu, to znači da neko nema dobre namere, tako da me ovaj potez Zapada i cela sitaucija na frontu za vreme Božića ne čudi uopšte, rekao je Radovan Kalabić.

Gospodin Kalabić je dodao da je i upotreba hemijskog oružja u Bahmutu samo još jedan nastavak, tačnije produžetak nečega što traje vekovima.

– Ova upotreba hemijskog oružja u Bahmutu me ne čudi, za koju se nadam da će ruska snaga naći način da odgovori, kao što je i do sada nalazila načine, a to dodajem predstavlja samo još jedan kontinuitet u viševekovnom nasrtanju na pravoslavlje, zaključio je dr Kalabić.

– Ovo je bila prilika da se pokaže svačije lice, videli ste kakva je bila reackija Zapada na odluku Putina da se obustavi oružana vatra za vreme Božića, to me ništa ne iznenađuje, to je strategija sotone. Ukoliko neko neće da razgovara o nekom problemu, to znači da neko nema dobre namere, tako da me ovaj potez Zapada i cela sitaucija na frontu za vreme Božića ne čudi uopšte, istakao je gospodin Kalabić.

ŽARKO RAKIĆ ZA „AKTUELNOSTI“: „Amerika želi da što više iscrpi Rusiju, da je ekonomski porazi, ali nisu uspeli da ostvare svoje ciljeve!“

Radovan Kalabić istakao je da je Rusija na udaru mnogo pre samog udara, i da ovaj napad traje godinama unazad od strane ujedinjenih neprijatelja.

– Od 43 godine mi prisustvujemo ovoj operaciji, skrivenoj, tajnovitoj operaciji, dobročuvanoj opearciji napada na Rusiju, koji čak i ima obeležje novog Krstaškog rata. Ovde su protiv pravoslavnog ruskog sveta, ujedinjeno je čak 30 država, to već poprima format svetskog rata. Nije njima problem da se ujedine, ali u napadu na jednog neprijatelja, a to je i tada bila i sada je Rusija. Mene ne bi iznenadilo da krajem januara, početkom februara dođe do jedne takve ofanzive koja bi predstavljala početak raspleta na ukrajinskom ratištu, koje je samo jedno od ratišta, jer svedoci smo da je ceo svet u ratu, i da je svuda ratište, samo nije svuda oružano, zaključio je dr Radovan Kalabić.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter