Izvor: HAPPY BSC
08.01.2023 u 21:12
0

DRAGAN PETROVIĆ U „AKTUELNOSTIMA“: „Ukoliko Amerika enormno ne poveća broj plaćenika i doborovoljaca, Ukrajina gubi ovaj rat u 2023. godini“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na Happy televiziji razgovarali smo o događajima koji su obeležili 319. dan rata u Ukrajini.

Tokom informativne emisije ove večeri govorio se i o specijalnoj vojnoj operaciji, trenutnom stanju na  frontu i svim trenutnim dešavanjima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Naši sagovornici na teme povezane sa ovim sukobom bili su: pukovnik Miroslav Španović, istoriograf dr Radovan Kalabić i naučni savetnik prof. dr Dragan Petrović. 

Gospodin Petrović na samom početku bio je jasan i precizno istakao da je kraj Ukrajine neminovan, a to će se, kako je rekao desiti u toku ove godine ako Amerika ne poveća podršku Ukrajini, koja je, kako je istakao i sada već impresivna, ali očigledno ne i dovoljna.

– Ako recimo uzmemo šahovski igru, lako je doći do kombinacije u sukobu, a to je da će Rusija pobediti Ukrajinu na vojnom planu. E sada SAD i NATO koje su uložile ogroman kredibilitet u održavanje režima Zelenskog i svih njegovih poteza koji su doveli do Ukrajina – antiRusija. Oni sada sagledavši buduće poteze, odnosno to da Ukarjina nema nikakvih kapaciteta da bilo šta izdrži, shvataju da se nalaze u problemu. Dva vojna budžeta Rusije su data do sada Ukrajini. Ukrajina je dotirana zemlja, ali i sa svim donacijama koje su zaista velike ona nema šanse, rekao je Dragan Petrović.

– Mislim da ukoliko Amerika ne poveća broj plaćenika i „dobrovoljaca“, ako enormno ne poveća broj vojske koji bi došao u redove Ukrajine, mislim da Ukrajina gubi rat negde u 2023. godini, što već svi ozbiljni vojni analitičari i predviđaju. Ako ne povećavaju svoje prisustvo u Ukrajini, gubitak je neizbežan, bio je jasan dr Petrović.

DOKTOR NESTOROVIĆ U „AKTUELNOSTIMA“: „Sledeća faza su nuklearne „BOJEVE GLAVE“ ili ništa. Zapad ne veruje da Ukrajina može da pobedi…“

U toku emsije naši gosti govorili su i o pomoći koju Ukrajina dobija od ostalih zemalja, posebno od strane SAD, Dragan Petrović istakao je da sve cifre o kojima se javno govori treba uslovno posmatrati ti, jer realnost je potpuno drugačija.

-SAD ulažu više sredstava za ministarstvo odbrane, nego nekoliko zemalja zajedno kada se sastave. Rusija ulaže 70 milijardi dolara godišnje za naoružanje, Rusija je bogata zemlja to je jasno, ali sve cifre se moraju posmatrati uslovno, sve zavisi od standarda zemlje, plus Rusija ima određene benifite. Izračunava se da je Ukrajina do sada dobila do juna ove godine 2 godišnja budžeta Rusije, odnosno 140 milijardi. Prikrivaju se podaci šta Ukrajina gubi u ratu, sve ove cifre moramo shvatiti uslovno, ali je jasno da su SAD dale mnogo više sredstava od ostalih zapadnih saveznika, ali je jedan značajan deo stigao na teren, ali je isto tako jedan značajan deo uništen u sukobu sa Rusijom, rekao je dr Petrović.

Dragan Petrović govorio je i o trenutnoj sitauciji na forontu i poziciji ruskih i ukrajinskih snaga, kao i o borbi oko Bhamuta, naglasivši da trenutno svedočimo najjačem prodoru od strane ruskih vojnih snaga u poslednjih šest meseci.

GENERAL PANDUROVIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“: Zapad je odlučan i istrajan u ovom ratu, zasedaće vojni komitet NATO – a, oni će doneti nove odluke u vezi sa pojačavanjem vojnih arsenala!“

– Sada je došao ključni trenutak, mislim da šest meseci nismo prisustvovali ovakvom prodoru ruskih snaga kao do sada. Prodor koji može imati fatalne posledice po Ukrajinu. Bahmut je trenutno glavna linija, pre tri dana su ruske snage uspele severnozapadno od Soledara da dođu iza njega nekoliko kilometara, to znači da one sada urkajinske snage dovode u tešku pozociju zato što je čitava linija fronta probijena i pri tome su oni u sitauciji ili da nastave borbu okruženi ruskim sngama na dobroj poziciji ili da se povuku sa tih jakih i udobnih linija koje trenutno ukrajinske snage imaju. Priča se da su njihove pozicije sada toliko dobro ukopane da je čak i ruskim snagama teško da prodru do njih. Prodor kod Soledara ima veliki značaj, to je do sada najveći prodor koji smo imali u poslednjih šest meseci. Ovo je kapitalan prodor i mislim da od sada visi u vazduhu opstanak Bahmuta, zaključio je dr Petrović.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter