Izvor: BSC Happy
26.06.2023 u 20:00
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: NATO u strahu nakon što je PRIGOŽIN otišao u BELORUSIJU, sve snage u LITVANIJI u stanju pripravnosti

Šta se to dogodilo na relaciji Prigožin-Putin? Da li je ovo velika igra Rusije ili nešto što će biti tek razrešeno? O ovim temama i stanju na frontu, u večerašnjoj emisiji "Aktuelnosti", na 489. dan od početka Specijalne vojne operacije, sa: Dragan Krsmanović, pukovnik, Ivana Stojanović, politikolog i Nebojša Obrknežev, Centar za društvenu stabilnost.

Dragan Krsmanović kaže da u pitanju nije puč

Vojni puč nije, ali neka vrsta pobune jeste. Ja i dalje ostajem pri tome da je Vagner deo oružanih snaga Rusije. Sad smo mogli da vidimo šta se desi kada se u vojsku inkorporiraju strukture kojima se daje malo šire delovanje. Onda, oni koji su imali odrešenu samostalnost, žele da sačuvaju slobodu delovanja – rekao je on.

Prigožin zna dobro šta radi

– Plahovitiji, takva mu je priroda (Prigožinu). Ovo je u skladu sa njegovom prirodom i sklon je socijalnoj demagogiji. To je sa jedne strane. S druge strane je tu i poslovni interes. Pobunio se i iskoristio te prednosti koje inače koristi, nastup u javnosti na primer. On je vešto koristio tu prazninu u medijskom prostoru, predstavljajući sebe kao predvodnika te borbe, koji je dobio autoritet, koji je sada zloupotrebio ovom pobunom – smatra Krsmanović.


Ivana Stojanović kaže da je Putin odlično uporedio pobunu sa dešavanjima 1917.

– Putin je svojim govorom pomenuo ono što se desilo 1917. označivši vođe revolucije kao avanturiste, kada je Rusija izgubila svoje teritorije. Generalno, Rusija je tada izašla, iako je bila na strani sila Antante, iz Prvog svetskog rata. Lenjin je bio finansiran od nemačkog cara Vilhelma II. Zna se da je dobio lično preko 22 miliona maraka tadašnjih da se revolucija sprovede. Došlo je bilo i do defetizma u ruskoj vojsci, onda su to sa Trockim dobro iskoristili. Trocki došao u sukob sa Staljinom i napustio zemlju. Klaus Švab na sličan način želi to da sprovede – rekla je ona.

Opomena za Rusiju

– Ovo što se desilo – Zapad se uplašio i sve snage Litvanije su u stanju pripravnosti nakon što je Prigožin došao u Belorusiju. Vidite kako se oni menjaju u skladu sa situacijom šta se dešava. Diplomatija je skinula rukavice, oni su se ponadali nečemu. Videćemo u narednom periodu šta se desilo. Mislim da je ovo jedna od najpametnih odluka, koja je pokazala autoritet predsednika države, koji je ogroman. Ovo je opomena za Rusiju – zaključila je Stojanović.


Nebojša Obrknežev kaže da je Putinova podrška danas zasigurno preko 80 odsto

– Za izbore 2018. Putinova podrška je bila na nekih 65 odsto građana, mlađe generacije nisu bile za Putina. Svi moji prijatelji i drugari, svi mu daju podršku od 24. februara 2022. godine. Imaće on preko 80 odsto procenata podrške. Njegovi postupci jesu podržavani od satrane samoga naroda. Oni koji su pobegli, otišli su – rekao je on.

Šta je sa navodno oborenim helikopterima?

Što se tiče samih helikoptera, da li su oboreni ili nisu. Nemamo tačne informacije. Izašle su prognoze da je 12 pilota poginulo, ali to je nezvanično. Svaki njihov gubitak prikažu. Neutralnost sopstvenog izveštavanja – istakao je naš gost.

„Trojstvo“

– S druge strane, vidimo taj Zapad koji se jednostavno obradovao pobuni. Vidimo mirnu reakciju Vladimira Putina. Kada bi u bilo kom momentu pokušao da zaustavi konvoj… oni su sami bili svesni zašto bi se desilo krvoproliće… on (Prigožin) je išao ka Moskvi nesmetano, diplomatija je uradila svoje. Trojstvo Prigožin-Lukašenko-Putin. Imamo i tog dana i sutradan; kompletna vojna struktura je stala uz Vladimira Putina – zaključio je Obrknežev.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter