Izvor: BSC Happy
25.06.2023 u 21:03
0

EMISIJA „AKTULENOSTI“ NA HAPPY TV: VAGNER U BELORUSIJI sprema napad na KIJEV? PRIGOŽIN i LUKAŠENKO su prijatelji više od 20 godina

Moskva je saopštila detalje sporazuma sa pobunjenikom Jevgenijem Prigožinom. Aleksandar Lukašenko je naizgled uspeo nemoguće. O ovim temama i stanju na frontu, u večerašnjoj emisiji "Aktuelnosti", na 488. dan od početka Specijalne vojne operacije, sa: prof. dr Mitar Kovač, general, Dragan Stanojević, pokret "Rod" i prof. dr Vojislav Šešelj, političar.

Vojislav Šešelj kaže da pobuna ne može naneti veliku štetu Ruskoj Federaciji

– Na Zapadu su bili sudržani, ali su se svi potajno radovali. Kakve posledice ima za Rusiju? To je vrlo neprijatna stvar, ali ne može naneti veliku štetu. To je nauk Rusija mora da vodi računa sa paravojnim formacijama – kaže on.

Paravojne formacije „dobre sluge, a loši gospodari“

– Mi smo imali takav slučaj sa Arkanom. Da je on imao 15-20.000 čudo bi napravio. Svakako su ga se plašili, šamarao je oficire. To je radio i niko mu nije mogao ništa. Jedini sam ja smeo. Paravojne formacije mogu biti korisne, ali su opasnost po sebi. Ne smeju biti velike, do jednog bataljona najviše. Više od jednog bataljona ne sme, ali se moraju kontrolisati – istakao je naš gost.

Putin je doneo najbolju moguću odluku

Oni su mogli biti uništeni. Putin je to uradio smireno, bio je u pravu, angažovao je predsednika Belorusije. Što se tiče tih vojnika koji su se na frontu odlično pokazali, pretpostavljam da će potpisati ugovor sa Rusijom i nastaviti da ratuju. Treba da ljudi shvate i da su robijaši ljudi. Ima psihopata, koji su svašta radili, ali onaj koji je u kritičnoj situaciji, ponuditi im da se bore za otadžbinu. Mnogi su se dobro borili. Problem je što im se ne sme davati moći i uticaja, ni medijskog prostora. Arkan je imao uticaj kao da je divizije vodio. Nosio je uniformu generala iz Prvog svetskog rata. Hoću da kažem kolika je opasnost od tih paravojnih formacija. Prigožin je imao 4 divizije. Divizija je strateška vojna formacija. Ne može na čelu tu da bude neko ko je 9 godina proveo na robiji, neobrazovan, bbiznismen kome je to pošlo za rukom – zaključio je Šešelj.


Dragan Stanojević kaže da je jasno zašto se Prigožin primirio

Smatram da su Vagnerovci pravi heroji. Ovde uloga Lukašenka sasvim nije slučajna. Lukašenko i Prigožin su prijatelji preko 20 godina. Za Prigožina ne postoji drugi autoritet sem Lukašenka i Putina – kaže on.

Belorusija

– Mi imamo informaciju da nije samo Prigožin otišao, nego i oficiri, ostali vojnici će potpisati ugovore sa Moskvom. Nije slučajno što je Lukašenko do dozvolio, Putin je to dozvolio. To dokazuje mudrost države. Putin je odigrao vrlo mudro i pametno, da ne žrtvuje nijedan život. Postignut je možda dogovor da Šojgu ode. Vagner se vratio sa opremom – istakao je naš gost.

Vagner se vraća u igru, evo i kako

Postoje čak i neke indicije da možda Vagner u Belorusiji sprema napad na Kijev. Mnogo tuguju što to nije uspelo. Nije isključeno da će da se formira neka snaga. Još ova priča nije apsolutno završena – zaključio je Stanojević.


Mitar Kovač kaže kako je Prigožin sebe precenio

Ovo jeste opasna namera. Teško svakoj državi gde paravojna formacija želi da utiče na vlast. Govorio je da će da napusti front prilikom opsade Baamuta. Previše je sebi dao na ceni. Rusija se ne može porušiti iznutra. Ne sumnjam da je ovo zadnji pokušaj. Izbegnut je teški scenario. Ne zaboravimo da je srušeno nekoliko helikoptera i avion. Ovo nije slika Vagnera kao formacije. Mislim da će naredno vreme potvrditi da je imao političku analizu, ne kao sam. On je postao terorista kao i njegova oružana formacija – rekao je general Kovač.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter